Sievietēm Irānā aizliedz vīriešu sabiedrībā publiski skatīties EČ futbola spēles (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sievietēm Irānā aizliedza publiskās vietās skatīties futbola Eiropas čempionāta (EČ) spēles vīriešu sabiedrībā, jo vulgārā vide ir atzīta par daiļajam dzimumam nepiemērotu.

Par nepieņemamu praksi vīriešiem un sievietēm kopīgi kinoteātros skatīties futbola spēļu pārraides svētdien nosauca Irānas policijas vadītāja vietnieks Bahmans Kargars, vēstīja ziņu aģentūra ISNA. Skatoties futbolu, vīrieši emocionāli izlādējas un dažkārt vulgāri lamājas, kā arī atļaujas neķītrus jokus, tādēļ sievietes pašcieņai ir nepieņemami atrasties šādā vidē, paskaidroja Kargars. Viņš uzskata, ka sievietēm būtu jāpateicas policijai par aizliegumu.

Futbols Irānā ir īpaši populārs, un EČ spēles rāda gan valsts televīzijā, gan kinoteātros. Pirmo reizi kinoteātru repertuārā futbols iekļuva 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, iemantojot īpašu popularitāti ģimeņu un pāru vidū. Tomēr daudzi Irānas garīdznieki iestājas par dzimumu nošķirtību un nevēlas pieļaut neprecētu pāru kopīgu parādīšanos sabiedriskās vietās.

Irānā sievietēm ir tikai viņām paredzēti peldbaseini, pludmales un parki, kā arī atsevišķi taksometri un metro vagoni. Tradīcija skolās nošķirt zēnus un meitenes vēlāk turpinās arī daļā universitāšu. Par islāma morālei neatbilstošu apģērbu sievietēm jārēķinās ar iespēju nokļūt tikumības policijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu