Varšavā gatavojas Krievijas - Polijas līdzjutēju sadursmēm (247)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Varšavā nopietni gatavojās šā vakara Eiropas čempionāta (EČ) grupu turnīra otrajai spēlei starp Polijas un Krievijas futbola valstsvienību. Gaidāmo spēli klātienē vēros vismaz 10 000 Krievijas izlases līdzjutēju, un jau šobrīd Polijas galvaspilsētas ielās patrulē 6000 policistu, kas centīsies rūpēties par kārtību.

(Pievienotas pirmās divas rindkopas.)

Izdevums «Sport-Express» ziņo, ka kādā no Varšavas restorāniem vēsturiskajā centrā Krievijas izlases līdzjutējiem uzbrukuši apmēram 50 maskās tērpušies poļu huligāni. Viņi apmētājuši krievus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp dūmu svecēm.

Kad incidents bija jau beidzies, notikuma vietā ieradusies policija. Viens no Krievijas izlases līdzjutējiem guvis smagu traumu, viņam pārsista galva.

Krievijas fani vienosies gājienā

Izdevums RMC vēsta, ka vismaz 5 tūkstoši Krievijas izlases līdzjutēju pirms mača vienosies gājienā uz stadionu. Polijas līdzjutēji par šādu pavērsienu esot negatīvi noskaņoti, uzskatot to par provokāciju.

Vairāki Polijas mediji prognozē, ka pēc un/vai pirms spēles līdzjutēju vidū varētu izcelties incidenti, kas var pāraugt masu kautiņos.

Spēlei pievērsta pastiprināta uzmanība

Šim mačam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, uz ko norādījis arī Polijas iekšlietu ministrs Jaceks Cihoickis. Abu valstu starpā ir visai saasinātas attiecības, kuru vēsture meklējama tālā pagātnē.

Spēlei ir arī politiska gaisotne, ņemot vērā attiecības starp abām valstīm, norāda aģentūra AP. Laikraksts «Rzeczpospolita» otrdienas numura pirmajā lappusē vēsta: «Tā būs vairāk nekā spēle.»

Daudzi futbola līdzjutēji pauduši cerību, ka spēle noritēs sportiskā garā, tiesa, gan Krievijas, gan Polijas futbola līdzjutēji ar savu iepriekšējo rīcību izpelnījušies nelāgu slavu.

Piektdien Krievijas komandas fani piekāva četrus Vroclavas stadiona brīvprātīgos palīgus. Šo faktu labi atceroties Polijas atbalstītāji.

Par mača favorīti tiek uzskatīta Krievijas valstsvienība, kas pirmās kārtas spēlē 4:1 pārliecinoši apspēlēja Čehijas komandu, kamēr turnīra mājinieki 1:1 cīnījās neizšķirti ar Grieķiju.

Ja dienas pirmajā spēlē Grieķija pieveiks Čehiju un Krievija uzvarēs Poliju, tad Krievijas komanda pirmā būs nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Spēles sākums pl. 21.45 tiešraidē LTV7.

Komentāri (247)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu