Krievijas futbola fanus pārsteidzis «augstais rusofobijas līmenis» (325)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Līdzjutēju asociācijas vadītājs Aleksandrs Šprigins atzinis, ka Krievijas futbola fanus nule kā aizvadītajā Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā pārsteidzis «augstais rusofobijas līmenis» Polijā, vēsta Polijas Radio.

«Vairums cilvēku, kurus 12.jūnijā ceļā uz stadionu piekāva poļu huligāni, negaidīja, ka Polijā būs tik augsts rusofobijas līmenis,» otrdien preses konferencē Maskavā paziņoja Šprigins.

Pēc viņa teiktā, nekārtībās aizturētie krievu futbola līdzjutēji «politisko iemeslu dēļ» vēl joprojām nav atbrīvoti.

Šprigins, kurš ir skandalozā krievu politiķa Vladimira Žirinovska vadītās Liberāldemokrātiskās partijas biedrs, arī pauda pārliecību, ka rusofobija Polijā ir vēl augstākā līmenī nekā Ukrainas rietumu daļā.

Pirms spēles starp Polijas un Krievijas izlasēm Varšavas ielās 12.jūnijā izcēlās masveida kautiņi. Pirms un pēc spēles policija aizturēja 150 Polijas un 20 Krievijas pilsoņus.

Cenšoties izšķirt agresīvos līdzjutējus, Polijas likumsargi lika lietā plastmasas lodes.

Papildus kaislības krievu līdzjutēji uzkurināja Varšavas Nacionālajā stadionā atritinot milzu plakātu ar uzrakstu: «Šeit ir Krievija».

Pēcāk par fanu sarīkotajām nekārtībām Eiropas čempionāta finālturnīra laikā ar naudas sodu tika sodīta gan Krievijas Futbola federācija (RFS), gan Polijas Futbola federācija (PZPN).

Krievijas puse par salūta un signālraķešu iedegšanu tribīnēs, nepiedienīgu plakātu izvietošanu un līdzjutēju mēģinājumiem izskriet laukumā tika sodīta ar 30 000 eiro (21 000 latu) lielu sodu.

Savukārt Polijas puse par līdzjutēju iedegtajām raķetēm sodīta ar 4000 eiro (2811 latu) lielu soda naudu.

Čempionāta laikā RFS, valstsvienībai izstājoties jau pēc grupu turnīra, par dažādiem līdzjutēju pārkāpumiem, kautiņiem un nekārtībām tika piešķirta kopsummā 225 000 eiro (158 130 latu) liela soda nauda. Tāpat Krievija fanu sarīkoto nekārtību dēļ saņēma arī nosacīts sešu punktu sodu 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Komentāri (325)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu