Totalizatoru skandālā iesaistītais Pertija trenēs «Skonto» dublierus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Skandalozais Gruzijas speciālists Tamazs Pertija kārtējo reizi publiski atgriezies Latvijas futbolā un kļuvis par virslīgas čempionāta vienības «Skonto» dublieru komandas galveno treneri.

Viņš šajā amatā nomainīs kādreizējo Latvijas futbola valstsvienības kapteini Vitāliju Astafjevu.

«Skonto» sistēmā Pertija strādāja arī līdz šim, trenējot 1999.gadā dzimušos futbolistus. Savukārt pagājušajā sezonā viņš trenēja ar «Skonto» cieši saistīto virslīgas vienību «Olimps».

«Skonto-2» komanda šosezon startē Latvijas čempionāta pirmajā līgā, kurā izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas un pēc pirmā apļa atrodas ceturtajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka 2009.gada oktobrī toreizējais Daugavpils «Dinaburg» treneris Pertija un prezidents Oļegs Gavrilovs no Latvijas futbola dzīves tika diskvalificēti uz mūžu saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Vēlāk Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija (DK) vienbalsīgi nolēma mainīt šo lēmumu, kā rezultātā Pertijam tika piespriesta nosacīta diskvalifikācija līdz 2010.gada 1.jūnijam.

Jau nākamajā dienā pēc nosacītās diskvalifikācijas beigšanās Pertija tika apstiprināts Daugavpils «Daugava» komandas galvenā trenera postenī.

«Daugavu» Pertija trenēja līdz pagājušā gada jūlija vidum, bet pēc tam augustā pārņēma «Olimps» komandas vadību, nepalīdzot tai noturēties virslīgā.

Kā futbolists Pertija uz Latviju pirmoreiz atbrauca 1997.gadā un kopš tā laika dzīvojis un strādājis gandrīz tikai šeit.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu