Cauņa: Šis ir viens no maniem labākajiem gadiem karjerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas Maskavas CSKA un Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa uzskata, ka šis ir bijis viens no labākajiem gadiem viņa karjerā, sportists atzinis žurnālam «Sporta Avīze».

Pagājušā gada Latvijas labākais futbolists Cauņa šogad spējis nostiprināties spēcīgās CSKA komandas pamatsastāvā, turklāt kļuvis par regulāru tās sākumsastāva spēlētāju, palīdzot komandai ziemas pārtraukumā doties kā premjerlīgas čempionāta līderiem.

Aizvadītajās 19 šīs sezonas premjerlīgas spēlēs Cauņa 16 reizes devies vienības starta sastāvā, izlaižot tikai vienu maču, ko pussargs bija spiests darīt saņemta noraidījuma dēļ.

Cer, ka nākamais gads ar izlasi būs veiksmīgāks

«Šis droši vien ir bijis viens no labākajiem gadiem manā karjerā. Labas sezonas ir bijušas arī «Skonto» komandā, taču šeit tomēr ir cits līmenis. Vienīgi žēl, ka izlasei gads nav bijis tik veiksmīgs. Ceru, ka tāds būs nākamais,» izteicies Cauņa, kurš Krievijas čempionātā šosezon guvis trīs vārtus.

«Ir gandarījums. Patīkami, ka komanda ir pirmajā vietā čempionātā. Prieks arī par to, ka treneri man uzticas un es diezgan daudz spēlēju,» piebilst 24 gadus vecais pussargs. «Pirms sezonas man bija dažādas domas par to, kā šogad būs, jo tobrīd vēl nezināju, cik daudz spēlēšu. Turklāt sezonas sākumā komandai pievienojās [zviedru pussargs] Rasmuss Elms.»

Sarkano kartīti Cauņa saņēma 2.decembra spēlē pret spēcīgo Mahačkalas «Anži» vienību, kurā CSKA viesos piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

«Neviens mani par to nav vainojis,» skaidro pussargs.

«Galvenais treneris pateica, ka biju viens no tiem spēlētājiem, kurš vismaz centās pretiniekiem atņemt bumbu.»

Cauņa pagājušā gada vasarā noslēdza līgumu ar CSKA komandu uz pieciem gadiem.

Latvijas izlasē pussargs līdz šim aizvadījis 36 spēles, kurās guvis desmit vārtus.

Ar 43 punktiem 19 spēlēs CSKA futbolisti Krievijas čempionāta kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, taču tā tikai par diviem punktiem apsteidz «Anži» komandu.

Krievijas čempionāts atsāksies nākamā gada martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu