Latvijas futbola izlasei pievienojas vairāki spēlētāji (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālā futbola izlase svētdien, 26.maijā, pēc vienas diennakts atpūtas atkal satikusies vienkopus un sākusi gatavošanos 28.maijā Vācijas pilsētā Duisburgā paredzētajai pārbaudes spēlei ar Turcijas valstsvienību. Komandai pievienojušies vairāki spēlētāji, kas nepiedalījās mačā ar Kataru, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapa.

Valstsvienībai pirms spēles ar Turciju pievienojušies četri no iepriekš izsauktajiem, bet pret Kataru nespēlējošiem futbolistiem - Kaspars Gorkšs, Edgars Gauračs, Aleksejs Višņakovs un Ivans Lukjanovs. Latvijas izlase svētdien aizvadīja treniņu sporta bāzē «Ķeizarmežs», kur futbolisti tika sadalīti divās grupās.

Seši valstsvienības spēlētāji - Kaspars Gorkšs, Edgars Gauračs, Oskars Kļava, Vladislavs Gabovs, Pāvels Mihadjuks un Igors Tarasovs kopā ar vārtsargiem Pāvelu Doroševu un Artūru Vaičuli trenējās intensīvi ar bumbu, savukārt pārējie futbolisti, kam spēlē pret Kataru bija lielāka slodze, veica skriešanas un stiepšanās vingrinājumus.

Tāpat arī valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs apstiprināja, ka mačā pret Turciju valstsvienībai nepalīdzēs pussargi Gļebs Kļuškins un Ritvars Rugins, savukārt pussargu Vladimiru Kamešu valstsvienībā gaida ierodamies pirmdien.

«Valstsvienības treneri izvēlējušies - uz Vāciju dosies 20 futbolisti. Komandai šodien pievienojās četri spēlētāji, savukārt Vladimirs Kamešs būs kopā ar mums pirmdien,» LFF.lv apstiprināja Starkovs. «Gļebu Kļuškinu jau sākotnēji plānojām piesaistīt tikai uz pirmo pārbaudes spēli ar Kataru. Futbolists izmantoja sev doto iespēju, turklāt debitēja valstsvienības sastāvā, nākot šajā spēlē uz maiņu. Ritvars Rugins sasniegtā dzelteno kartiņu limita dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 7.jūnijā pret Bosniju un Hercegovinu, tāpēc viņu nolēmām neizmantot arī spēlē pret Turciju, tā kā šajā situācija svarīgāk ir dot iespēju citiem spēlētājiem,» situāciju ar spēlētāju izvēli skaidro Starkovs.

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris arī piebilda, ka valstsvienības kolektīvs ir priecīgs par Latvijas izlases uzbrucēja Māra Verpakovska gūtajiem vārtiem svētdien Grieķijas pirmās līgas čempionāta regulārās sezonas pēdējā spēlē, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai «Ergotelis» vienībai atgriezties Grieķijas futbola augstākajā čempionātā.

Paredzams, ka Verpakovskis būs ierindā Latvijas izlasē jau 3.jūnijā, kad komanda sāks gatavošanos spēlei ar Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas futbola izlase pirmdien plkst. 16:00 ar reisu no Rīgas starptautiskās lidostas izlidos uz Dīseldorfu, no kurienes ar autobusu dosies tālāk uz spēles norises vietu - Duisburgu.

Pirmdienas vakarā Latvijas izlasei paredzēts arī pirmsspēles treniņš. Tikmēr pārbaudes spēle starp Turcijas un Latvijas valstsvienībām notiks «Schauinsland-Reisen-Arena» stadionā Vācijas pilsētā Duisburgā otrdien, 28.maijā. Spēles sākums plkst. 21:58 (pēc Latvijas laika) un to tiešraidē varēs vērot arī LTV-7 kanālā.

Šī mūsu komandai būs pēdējā pārbaude pirms 7.jūnijā Rīgā paredzētās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles ar Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei ar Turciju

Vārtsargi: Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Artūrs Vaičulis (Rīgas «Daugava»).

Aizsargi: Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna), Nauris Bulvītis (Jūrmalas «Spartaks»), Vitālijs Maksimenko (Jovilas «Town», Anglija), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Vladislavs Gabovs («Skonto»), Pāvels Mihadjuks (Rīgas «Daugava»), Kaspars Gorkšs («Reading»).

Pussargi: Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - «Skonto»), Igors Tarasovs, Jurijs Žigajevs (abi - «Ventspils»), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Aleksejs Višņakovs (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Vladimirs Kamešs (Permas «Amkar»).

Uzbrucēji: Valērijs Šabala («Skonto»), Edgars Gauračs (Maskavas «Torpedo», Krievija).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu