Bijušie izlases futbolisti Zirnis un Soloņicins noslēguši karjeru (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušie Latvijas futbola izlases spēlētāji Dzintars Zirnis un Genādijs Soloņicins paziņojuši par profesionālo gaitu noslēgšanu, apstiprināja viņu pagājušās sezonas klubā «Liepājas metalurgs».

36 gadus vecais aizsargs Zirnis par karjeras beigām kluba biedrus informēja pagājušā gada beigās, bet 34 gadus vecais pussargs Soloņicins par to paziņoja pašā šā gada sākumā.

Zirnis ar vairāk nekā 400 spēlēm Latvijas čempionātā ir starp spēlēm bagātākajiem futbolistiem virslīgā. Liepājas klubu viņš pārstāvēja kopš 1997.gada, divas reizes kļūstot par valsts čempionu, un 2005.gadā izpelnījās sezonas labākā aizsarga balvu virslīgā.

Latvijas izlasē aizsargs paguva aizvadīt 68 spēles, piedaloties arī 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Arī Soloņicins Liepājas klubu pārstāvēja kopš 1997.gada, vienu sezonu - 2009./2010. gadā - pavadot Azerbaidžānā. Viņa kontā virslīgas čempionātā nedaudz virs 350 spēlēm, kā arī čempiona tituls 2005. gadā. Tajā un nākamajā gadā Soloņicins kļuva par čempionāta labāko pussargu.

Latvijas izlasē Soloņicins piedalījās 44 mačos, gūstot vienus vārtus. Pussargs netika iekļauts izlases sastāvā 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Sporta kluba «Liepājas metalurgs» bijušais direktors Ilgvars Šēns otrdien atklāja, ka visi futbola komandas spēlētāji atbrīvoti no līgumiem un vienība oficiāli beigusi pastāvēt. Sarunā ar «Latvijas Futbola virslīgu» Šēns lūdzis mēnesi laika jauna investora atrašanai, uzsverot, ka cerības nav zaudētas.

«Liepājas metalurga» futbola komanda divas reizes triumfējusi Latvijas čempionātā, bet vienreiz - valsts kausa izcīņā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu