Totalizatoru sērga Latvijas futbola čempionātā turpinās? (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Veiliņš

Jaunās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta pirmās kārtas mačos fiksētas aizdomīgas bukmeikeru tirgus darbības «Jūrmalas» un «Jelgavas» spēles kontekstā, vēsta laikraksts «Diena».

Sestdien Kauguros notikušajā spēlē «Jūrmala» piekāpās «Jelgavai» ar rezultātu 1:3 (1:1). Latvijas medijos spēles apskatā tiek minēts, ka otrajā puslaikā «Jūrmalas» komandas sniegums krasi atšķīries no pirmajā redzētā, turklāt futbolisti laukumā pieļāvuši daudzas grūti izskaidrojamas kļūdas.

Vēl pirms spēles totalizatoru likmju monitoringa kompānija «Federbet» informējusi laikrakstu, ka nepamatoti strauji krities koeficients uz «Jelgavas» uzvaru. Tā, piemēram, pirmā puslaika ievadā koeficients uz jelgavnieku uzvaru bija tikai 1,2, lai gan rezultāts tobrīd bija neizšķirts 0:0 un laukumā ritēja sīva spēkošanās.

Tiek ziņots, ka likmes uz šo spēli bija iespējams veikt tikai Eiropas bukmeikeru kantoros, kas noteikti atvieglošot atbildīgo instanču un Interpola izmeklēšanas procesu.

Apšaubāmas Mihadjuka darbības

Laikraksts izceļ, ka visi trīs «Jūrmalas» komandas zaudētie vārti sekojuši pēc apšaubāmām bijušā Latvijas izlases aizsarga Pāvela Mihadjuka pieļautām kļūdām.

«Būšu godīgs - mums šādu spēli nebija grūti uzvarēt. It īpaši otrajā puslaikā,» pēc cīņas izteicās «Jelgavas» komandas galvenā trenera palīgs Sergejs Golubevs, kurš gan uzsvēra, ka pēc starpsezonā piedzīvotā skandāla «Jūrmalai» ir jārēķinās, ka visas tās spēles tiks uzlūkotas caur rezultātu sarunāšanas prizmu.

Februārī tika pieņemts lēmums par «Jūrmalas» izslēgšanu no Ziemas kausa izcīņas turnīra. Toreiz šāds lēmums tika pieņemts pēc komandas pieļautajiem pārkāpumiem pirms spēles pret «Gulbeni», kad pēc atkārtotiem organizatoru aicinājumiem netika iesniegta korekti aizpildīta spēlētāju papildpieteikumu veidlapa reglamenta punktu noteiktajā termiņā. Futbola sabiedrībā gan tika plaši runāts par spēles pret «Gulbeni» aizdomīgo cīņas gaitu, kad daudzie «Jūrmalas» leģionāri otrajā puslaikā demonstrēja izteikti vāju sniegumu un lika šaubīties par savu sportisko darbību godīgumu. Cīņas gaitā vienības komandtiltiņu sašutumā pameta «Jūrmalas» galvenais treneris Mihails Koņevs.

Pēc turnīrā un it īpaši spēlē pret «Gulbeni» demonstrētā vājā snieguma no komandas tika atbrīvots argentīniešu uzbrucējs Nikolass Abots un itāļu centra aizsargs Pablo Benza.

Koņevs sestdienas maču pret «Jelgavu» komentēja izvairīgi, sakot, ka komandas iekšienē noskaidros iemeslu futbolistu vājajam sniegumam.

«Diemžēl jāteic, ka tā mēs nekur tālu netiksim.

Es gribu ticēt, ka tas bija tikai starpgadījums. Pirms čempionāta par to tika tik daudz runāts, arī viņi solīja, ka nekā tamlīdzīga nebūs, bet te ir tādas runas jau pēc pirmās kārtas,» sarunā ar «Dienu» maču komentējis «Liepājas» kluba prezidents Māris Verpakovskis. «Nezinu, vai tā ir tiesa vai nav. Ceru, ka kļūdos un ka spēle bija godīga - patiešām gribas tam ticēt. Ja tā ir taisnība, tas vienkārši nav nopietni.»

Šonedēļ noskaidrosies galīgais Latvijas čempionāta jaunās sezonas komandu skaits virslīgā, kad par iepriekš nelicencēto Rīgas «Skonto» un Daugavpils «Daugava» komandu biedru statusu lems virslīgas vadība. Tāpat pēc šā lēmuma kļūs zināms pilnais šīs sezonas spēļu kalendārs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu