«Skonto» un «Jelgava» izcīna trešos panākums virslīgas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pie trešajām uzvarām Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā trešdien tikušas Rīgas «Skonto» un «Jelgava» komandas.

Valsts vicečempioni «Skonto» savā laukumā ar 3:1 (2:1) pārspēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» vienību.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja mājinieku 19 gadīgais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, bet piecas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja Mārtiņš Milašēvičs. Tomēr puslaika vidū Gutkovskis atkārtoti vadībā izvirzīja dueļa favorītus «Skonto». Savukārt otrā puslaika izskaņā trešos vārtus Rīgas vienības labā guva turkmenistānietis Ruslans Mingazovs.

Tikmēr citā trešdienas vakara cīņā «Jelgava» izbraukumā ar 3:2 (1:1) pieveica «Liepājas» klubu.

Arī šajā spēlē rezultātu atklāja mājinieki, kad precīzs sitiens 19.minūtē padevās pieredzējušajam Liepājas komandas uzbrucējam Kristapam Grebim, bet puslaika izskaņā Armands Pētersons panāca neizšķirtu. Otrajā puslaika gaitā Valērijs Redjko un gruzīnu leģionārs Georgijs Diakvinišvili panāca divu vārtu pārsvaru jelgavniekiem, bet mača kompensācijas laikā vienus vārtus liepājniekiem atguva Jānis Ikaunieks.

Par dienas centrālo maču varēja nosaukt tieši Liepājas un Jelgavas pilsētas komandu dueli. Šīs abas vienības jauno sezonu sākušas sekmīgi, turklāt jau tieši pēc nedēļas tās Jelgavā savā starpā tiksies Latvijas kausa izcīņas pusfināla mačā, kas abām vienībām būs ļoti svarīgs cīņā par kvalificēšanos UEFA Eiropas kausa turnīram.

Pirms tam čempioni «Ventspils» trešdien savā laukumā ar 3:1 (2:1) uzvarēja «Jūrmalu», bet «Daugavpils» ar rezultātu 3:2 (1:2) pārspēja Rīgas «Daugavu». Visas šīs spēles norisinājās pārceltās pirmās spēļu kārtas ietvaros.

Ventspilī spēles 12.minūtē «Jūrmalu» vadībā izvirzīja spāņu pussargs Huans Manuels Sančess jeb Huanma, tomēr līdz puslaika pārtraukumam laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Jurijs Žigajevs (no 11 metru soda sitiena atzīmes) un krievu uzbrucējs Vadims Jančuks. Savukārt otrā puslaika beigu daļā uzvaru «Ventspils» komandai nodrošināja Žigajevs, gūstot savus otros vārtus.

«Ventspils» komanda līdz ar to četrās jaunās sezonas spēlēs izcīnījusi tikpat uzvaras.

Savukārt Daugavpilī jau astotajā minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja lietuvietis Tads Markēvičs, tomēr pēcāk spēle uz ilgu laiku tika pārtraukta, jo vienā no epizodēm Sokolovs cīņā par bumbu spēcīgi saskrējās ar pretinieku spēlētāju un sasita galvu. Futbolistam palīgā uz laukuma devās pat divas ātrās palīdzības mašīnas, kas vēlāk nogādāja viņu slimnīcā.

Sokolovs uz laiku zaudējis samaņu, tomēr ārstu aprūpē to atguvis un nopietnākas traumas par iespējamu smadzeņu satricinājumu nav guvis.

Pēc spēles atsākšanās Pāvels Tarasovs atjaunoja neizšķirtu, bet pirmā puslaika beigās «Daugavu» vadībā vēlreiz izvirzīja lietuvietis Aurims Kučis. Otrajā puslaikā gan «Daugavpils» klubs atspēlējās un parūpējās par uzvaru - vispirms 2:2 panāca baltkrievs Pāvels Riževskis, bet 81.minūtē izcēlās arī Vladislavs Fjodorovs.

Vēl viena pirmās kārtas spēle plānota vien 21.maijā, kad Daugavpils «Daugava» uzņems Jūrmalas «Spartaku». Tomēr tieši šajā dienā plānots arī Latvijas kausa izcīņas fināls, un Daugavpils «Daugavai» to vēl iespējams sasniegt, jo pusfinālā klubu sagaida cīņa ar «Skonto».

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās cīņās ieņem «Ventspils» komanda, kurai ar desmit punktiem piecos mačos seko «Jelgava». Tikmēr «Skonto» ar deviņiem punktiem četrās cīņās ieņem ceturto pozīciju, bet «Liepāja» un «Daugavpils» seko ar septiņiem punktiem attiecīgi piecās un četrās cīņās.

Tālāk sešus punktus trijās spēlēs izcīnījusi Daugavpils «Daugava», četri punkti ir «Jūrmalai», bet trīs punktus izcīnījusi «Metta»/LU. Savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas «Daugava» un Jūrmalas «Spartaks», kas ieguvuši pa vienam punktam.

Dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam «Skonto» un Daugavpils «Daugava». «Skonto» komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet «Daugavai» licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu