«Skonto» tiek ieskaitīts tehniskais zaudējums un piemērota soda nauda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta līdervienība «Skonto» par nedošanos laukumā pagājušās svētdienas spēlē pret «Liepāju» trešdien oficiāli saņēmusi tehnisko zaudējumu ar 0:3, kā arī 700 eiro lielu soda naudu, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija.

Svētdien «Skonto» futbolisti atteicās doties uz izbraukuma spēli Liepājā, šādi protestējot pret kluba vadības neizpildītajām saistībām un spēlētājiem neizmaksātajām algām. Vēl vienas spēles boikota gadījumā LFF būs tiesīga lemt par «Skonto» vienības izslēgšanu no čempionāta.

Iepriekš identisks gadījums šosezon bija ar «Jūrmalas» klubu, kas jūnija sākumā nedevās laukumā spēlē pret «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu, arī protestējot pret neizmaksātajām algām. Arī «Jūrmala» tika sodīta ar tehnisko zaudējumu un 700 eiro lielu soda naudu.

Tāpat Disciplinārlietu komisija pēc virslīgas čempionāta vadības pieprasījuma konstatējusi, ka sešas čempionāta komandas - «Skonto», Daugavpils «Daugava», «Jelgava», Rīgas «Daugava», «Daugavpils» un «Jūrmala» - nav veikušas soda naudas apmaksu saskaņā ar Disciplinārajā reglamentā noteikto termiņu. Komisija brīdinājusi minētos klubus par savlaicīgu lēmumu neizpildīšanu un noteikusi galīgo termiņu lēmumu izpildei - līdz 18.jūlijam.

«Skonto» komandai ir lielas finansiālās problēmas un jau pirms sezonas tā tikai ar lielām grūtībām piekļuva turnīram. Vasaras transfēru periodā klubs cer ar futbolistu pārdošanu savu kasi papildināt, jo līdz šim jūtami situāciju nav uzlabojusi arī ģenerālsponsora iegūšana.

Nākamā spēle «Skonto» komandai paredzēta svētdien savā laukumā pret Jūrmalas «Spartaku».

«Skonto» iepriekšējās 12 virslīgas spēlēs bija ticis pie 11 uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti.

Pēc tehniskā zaudējuma saņemšanas «Skonto» turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 46 punktiem 19 mačos, ar 41 punktu 19 cīņās seko «Ventspils», bet 40 punkti 20 spēlēs ir Daugavpils «Daugavai». Ceturto vietu ar 35 punktiem 20 cīņās ieņem «Jelgava», kurai ar 34 punktiem 19 mačos seko «Liepāja».

Sesto vietu ar 27 punktiem ieņem «Spartaks», tam ar 20 punktiem seko Rīgas «Daugava», bet vēl par četriem punktiem mazāk ir «Daugavpils» vienībai. Tikmēr 11 punktus iekrājusi «Metta»/LU, kurai ar sešiem punktiem seko «Jūrmala».

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu