Dunga atgriezies Brazīlijas izlases galvenā trenera amatā (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Brazīlijas futbola valstsvienības kapteinis Dunga otrdien atkal kļuvis par savas valsts izlases galveno treneri, pavēstījusi vietējā futbola federācija.

Līdzšinējā izlases galvenā trenera Luiša Felipes Skolari vadībā brazīlieši savās mājās nupat aizvadīja Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kur sākotnēji veiksmīgi tika līdz pusfinālam, tomēr pēc uzbrukuma līdera Neimara zaudēšanas turnīru noslēdza ceturtajā vietā, pusfinālā ar 1:7 ciešot šokējoši smagu neveiksmi pret vēlākajiem čempioniem vāciešiem, bet spēlē par trešo vietu ar 0:3 piekāpjoties Nīderlandei.

Vēlāk Skolari iesniedza atlūgumu, kas tika pieņemts.

Pašlaik 50 gadus vecais Dunga izlasi vadīja no 2006. līdz 2010.gadam, kopā ar to uzvarot 2007.gada «Copa America» turnīrā un 2009.gada Konfederāciju kausa izcīņā. Tomēr pēc tam, kad 2010.gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā brazīlieši piekāpās Nīderlandei, trenerim darbs tika uzteikts.

«Esmu neizsakāmi laimīgs. Paldies par man izrādīto uzticību,» izteicies Dunga. «Fani pašlaik ir ļoti vīlušies, tomēr viņi allaž atbalsta izlasi. Neesmu šeit, lai kādam pārdotu gaisa pilis. Man jāķeras pie darba.»

Dunga iepriekš apsvēris kļūšanu par Venecuēlas izlases galveno treneri, kur viņam tika solīta iespaidīga alga.

Kā futbolists Dunga savas valsts izlasē aizvadīja 91 spēli, 1994.gadā kļūstot par pasaules čempionu. Savukārt kā treneris viņš vadījis arī Brazīlijas olimpisko izlasi un Portualegri klubu «Internacional».

Nākamā oficiālā spēle Brazīlijas izlasei paredzēta septembra sākumā.

Skolari Brazīlijas izlases galvenā trenera amatā atgriezās 2012.gada novembrī, šo pienākumu veikšanā nomainot negaidīti atlaisto Manu Menežešu. Savas karjeras augstāko punktu Skolari sasniedza 2002.gadā, kad palīdzēja Brazīlijas valstsvienībai triumfēt Pasaules kausa izcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu