«Ventspils» futbolisti izstājas no UEFA Čempionu līgas turnīra (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @fkventspils_ "Twitter" konts

Latvijas čempionvienība futbolā «Ventspils» trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 0:1 (0:1) zaudēja Zviedrijas spēcīgākajam klubam «Malme», tādējādi izstājoties no turnīra.

Ar šādu rezultātu «Malme» uzvarēja arī divu spēļu summā.

Vienīgos vārtus šajā mačā pirmajā puslaikā guva Īsaks Telins.

Mačs iesākās ar nelielu «Malmes» pārsvaru, taču viesiem ar bīstamu uzbrukumu veidošanu nesekmējās. Tā vietā 16. minūtē lieliska izdevība pavērās ventspilniekiem, taču viņiem neizdevās izmantot sāncenšu vārtsarga nervozo darbību, un Daniils Ulimbaševs no lieliskas pozīcijas soda laukumā sita vārtiem garām.

Tiesa, četras minūtes vēlāk Zviedrijas vienībai izdevās atklāt rezultātu, kad pēc centrējuma, izmantojot «Ventspils» aizsargu nesaprašanos, vārtus no tuvas distances guva Telins. Turpinājumā abas komandas aizvadīja salīdzinoši līdzvērtīgu spēli, kas neizcēlās ar bīstamiem momentiem, līdz ar to «Malme» pirmo puslaiku noslēdza, atrodoties vadībā.

Dueļa otrais puslaiks jau aizritēja mierīgākā gultnē, lai gan «Ventspils» futbolistiem iekļūšanai nākamajā kvalifikācijas kārtā bija jāgūst divi vārti. Mājiniekiem neizdevās izveidot nevienu bīstamu vārtu gūšanas iespēju, kamēr ventspilniekus pamatlaika pēdējās minūtēs no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Maksims Uvarenko.

Pirms nedēļas komandu savstarpējā cīņā Malmē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

«Malme» pērn izcīnīja 17. valsts čempionu titulu vēsturē un pirmo kopš 2010.gada. 1979.gadā vienība aizkļuva līdz Eiropas kausa, kas ir UEFA Čempionu līgas priekšgājējs, finālam.

Šosezon Zviedrijas čempionātā «Malme» ar 34 punktiem 15 spēlēs atrodas kopvērtējuma vadībā, bet «Ventspils» Latvijas virslīgā ieņem otro pozīciju ar 44 punktiem 20 mačos.

Zīmīgi, ka arī pērn UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā savā starpā tikās Latvijas un Zviedrijas čempioni, kad Daugavpils «Daugava» divreiz ļoti pārliecinoši kapitulēja Burosas «Elfsborg» priekšā. Vairākkārt ticis runāts, ka Daugavpils vienība pretlikumīgi ietekmēja šo spēļu rezultātus, bet pierādījumi tam nav rasti.

Ventspils klubs izlozē bija izsēto vienību vidū, un tam pretiniekos varēja trāpīties arī Islandes čempioni Reikjavīkas KR, Velsas komanda Osvestrijas «The New Saints», Ziemeļīrijas labākā komanda «Cliftonville» un kāda no pirmo kvalifikācijas kārtu pārvarējušajām vienībām. Tieši «Malme» bija spēcīgākā no neizliktajām vienībām.

Vēl pirms komandu pirmās cīņas «Ventspils» papildināja sastāvu ar pieredzējušo uzbrucēju Ģirtu Karlsonu, pussargiem Alanu Siņeļņikovu un Daniilu Ulimbaševu, kā arī Mauritānijas uzbrucēju Čeiku Sādu Diaņē, bet komandu pameta krievu uzbrucējs Vadims Jančuks, kurš bija viens no tās līderiem. Līdztekus tam «Ventspils» klubs lauza līgumu ar spāņu aizsargu Fransisko Insu, bet pēc spēles Malmē papildinājās ar Latvijas izlases aizsargu Renāru Rodi.

Pateicoties panākumam, «Malme» iekļuva trešajā kārtā, bet pēc tam notiks «play-off» kārta, kuras uzvarētāji kvalificēsies pamatsacensībām. Savukārt trešās kārtas zaudētāja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas «play-off» kārtā.

«Malme» atlases sacensību trešajā kārtā tiksies ar Čehijas spēcīgāko klubu Prāgas «Sparta».

Pagājušajā gadā «Ventspils» piekto reizi vēsturē triumfēja Latvijas čempionātā. Sekmīgākā sezona Eirokausos ventspilniekiem bija 2009./2010. gadā, kad UEFA Čempionu līgā tika pārvarētas divas kvalifikācijas kārtas un tas ļāva piedalīties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pērn «Ventspils» pārvarēja pirmās divas kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā, bet trešajā piekāpās Izraēlas vienībai Haifas «Maccabi».

Iepriekš dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā noslēdza visi trīs tajā pārstāvētie Latvijas klubi - «Jelgava», Rīgas «Daugava» un Daugavpils «Daugava».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu