Skandalozais PK japāņu tiesnesis aizstāv savus lēmumus (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Japāņu futbola tiesnesis Juiči Nišimura, kurš pirms pusotra mēneša piešķīra Brazīlijai apšaubāmu 11 metru soda sitienu Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēlē, uzsver, ka bija gatavs kritikai, un ir pārliecināts, ka lēmumu pieņēmis pamatoti.

12.jūnijā notikušajā spēlē Brazīlija ar rezultātu 3:1 pieveica Horvātiju. Vēl 20 minūtes pirms cīņas beigām rezultāts bija neizšķirts 1:1, tomēr tad Neimars realizēja Nišimuras piešķirto «pendeli», dodot čempionāta saimniekiem vadību, kas izraisīja skaļu kritiku visā pasaulē.

«Jau pirms mača biju gatavs kritikai,» 42 gadus vecais Nišimura izteicies savā dzimtenē. «Tas viss ir daļa no mana darba.»

Atceroties skandalozo epizodi, Nišimura skaidro, ka brazīlietis Freds gatavojās sitienam, tomēr horvātu aizsargs uzlicis rokas uz viņa, radot pamatu piešķirt 11 metru soda sitienu.

«Daļa kritikas bija diezgan asa, tomēr daži viedokļi man palīdzēja. Tiesāšana ir smaga,» uzsvēris japānis.

Pēc mača horvātu futbolisti izteicās, ka tiesnesis nav runājis angliski un viņiem adresējis vien izteikumus japāņu valodā, tomēr Nišimura to noliedz.

Zīmīgi, ka arī iepriekš viņš nonācis skandalozās situācijās. Tā, piemēram, 2010.gadā pēc FIFA klubu Pasaules kausa spēles Kongo fani, neapmierināti ar japāņa tiesāšanu, kļūdaini izdemolēja kādu ķīniešu restorānu. Nišimura atzinis, ka arī Brazīlijā viņam centušies uzbrukt horvātu līdzjutēji, tomēr apsardzes darbinieki to nav pieļāvuši.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu