Rudņevs netiek laukumā pirmajā bundeslīgas spēlē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien palika uz rezervistu soliņa Hamburgas SV (HSV) komandas jaunās bundeslīgas sezonas pirmajā mačā.

Pirmajā sezonas duelī HSV izbraukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar turnīra jaunpienācēju «Koln».

Pirmajā puslaikā HSV bija vairākas labas iespējas atklāt cīņas rezultātu, taču bez panākumiem, bet otrajā puslaikā aktīvāku spēli jau demonstrēja «Koln».

HSV uzbrukuma smailē darbojās Rudņeva konkurents Pjērs Mišels Lasoga.

HSV iepriekšējā sezonā vien ar grūtībām spēja nosargāt vietu starp Vācijas spēcīgākajām futbola komandām, bet šovasar kluba vadība ir iztērējusi ievērojamus līdzekļus sastāva pastiprināšanai.

Rudņevs pagājušo sezonu sāka HSV komandā, tomēr vēlāk tika izīrēts «Hannover 96» komandai līdz sezonas beigām. Kaut tika prognozēts, ka «Hannover 96» izmantos iespēju viņu izpirkt, klubs šādu soli nespēra, kas nozīmē, ka jaunajai sezonai Rudņevs gatavojas HSV sastāvā.

HSV komanda joprojām ir vienīgā kopš bundeslīgas izveides 1963.gadā, kas tajā nekad nav zaudējusi vietu.

Tikmēr citā mačā pagājušās sezonas trešās vietas ieguvēja Gelzenkirhenes «Schalke 04» izbraukumā ar 1:2 (0:0) piekāpās «Hannover 96» vienībai.

Zīmīgi, ka pirmie vadībā izrāvās Gelzenkirhenes kluba futbolisti, kad vārtus 47.minūtē guva Nīderlandes izlases futbolists Klāss Jans Huntelārs, taču atlikušajā laikā mājinieki guva divus bezatbildes vārtus, uzsākot sezonu ar nedaudz negaidītu uzvaru.

Vēl vienā mačā Brēmenes «Werder» izbraukumā cīnījās 2:2 (0:1) ar Berlīnes «Hertha».

Ar uzvaru jauno bundeslīgas sezonu piektdien sāka pašreizējie Vācijas čempioni Minhenes «Bayern».

Atklāšanas mačā «Bayern» savā laukumā ar 2:1 (1:0) apspēlēja «Vfl Wolfsburg» futbolistus.

Māca rezultāts tika atklāts pirmā puslaika izskaņā, kad 37.minūtē vārtus guva Vācijas izlases uzbrucējs Tomass Millers, bet divas minūtes pēc pārtraukuma otros vārtus mājinieku labā guva Nīderlandes pussargs Arjens Robens.

Tiesa, jau piecas minūtes vēlāk «Vfl Wolfsburg» vienus vārtus atguva, kad izcēlās pazīstamais horvātu uzbrucējs Ivica Oličs, taču atlikušajā laikā viesi izglābties no zaudējuma nespēja, lai gan 11 minūtes līdz pamatlaika izskaņai lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija uz maiņu nākušajam beļģu pussargam Bernardam Malandam.

«Mums nebija ideāla pirmssezonas sagatavošanās, jo daudzi futbolisti cīnījās Pasaules kausa izcīņā, turklāt vairākiem spēlētājiem ir savainojumi,» pēc cīņas izteicās Robens. «Taču nedrīkstam meklēt attaisnojumus. Mums ir lielisks sastāvs, un trīs punkti šajā mačā mums bija ļoti svarīgi.»

Šobrīd «Bayern» rindās ir savainoti tādi spēlētāji kā pussargi francūzis Franks Riberī un Bastians Šveinšteigers.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu