Pahars: Izvirzītais uzdevums pirms jaunā cikla ir izpildāms (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde nacionālajai valstsvienībai pirms 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra nav izvirzījusi pārmērīgu mērķi un iekļūšana grupas trijniekā ir realizējams uzdevums, uzskata izlases galvenais treneris Marians Pahars.

Jauno atlases ciklu Latvijas izlase sāks 9.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar Kazahstānu, bet pirms tam šajā trešdienā futbolisti pārbaudes mačā «Skonto» stadionā uzņems Armēnijas izlasi.

«Spēle pret Kazahstānu būs ļoti svarīga. Visi zina, cik mums ir grūta grupa, un par LFF valdes izvirzīto uzdevumu. Tomēr tā izpilde ir reāla, jo mūsu spēlētāji kļūst arvien spējīgāki,» pirmdien preses konferencē teica Pahars.

LFF valde valstsvienībai uzdevusi sešu komandu grupā iekļūt labāko trijniekā.

«Ļoti labi, ka pirms šī mača mums būs spēle pret Armēniju, jo tā palīdzēs labāk sagatavoties. Cīņā ar Armēniju meklēsim shēmas, pēc kādām spēlēt pret Kazahstānu. Pretinieks ir spēcīgs, jo FIFA rangā ieņem 36.vietu,» stāstīja Pahars.

Šajos mačos Latvijas izlasei nepalīdzēs vārtsargs Andris Vaņins, tāpēc pagaidām kandidātu sarakstā iekļauti vien pieredzējušais Aleksandrs Koliņko un Polijas čempionātā sekmīgi spēlējošais Pāvels Šteinbors, kurš 28 gadu vecumā līdz šim nav spējis izlasē debitēt.

«Vai Šteinbors piedzīvos debiju, pagaidām ir pāragri runāt. Vaņins ir liels zaudējums, tomēr viņam ir labi aizstājēji,» izteicās Pahars, atklājot, ka pašlaik izlases treniņos piedalās arī Kaspars Ikstens no «Jelgavas» komandas, kurš nepieciešamības gadījumā arī varētu tikt pieteikts mačiem.

Kļuvis skaidrs, ka Latvijas izlasei pirmajās divās spēlēs nepalīdzēs arī Aleksandrs Cauņa, kurš oficiālos mačos nav piedalījies jau kopš pagājušā gada septembra.

«Viņam parādījusies jauna muskuļu problēma, kas gan nav saistīta ar līdzšinējām traumām,» Pahars izteicās, ka spēlētājs beidzot būs ierindā pēc 2-3 nedēļām.

Tāpat joprojām atklāts ir jautājums par Latvijas izlases kapteini Kasparu Gorkšu, kurš trenējas kopā ar «Skonto» komandu, tomēr Pahars uzsvēra, ka pieredzējušais aizsargs ir labā formā.

«Par Kazahstānas izlasi mums ir daudz informācijas, jo viens no maniem palīgiem klātienē redzējis vienu viņu maču un dosies uz vēl vienu,» izteicās Pahars. «Viss tālākais būs atkarīgs no mūsu spēlētājiem. Kazahstānai ir labs treneris un pāris līderi, tomēr visi komandas spēlētāji ir fiziski gatavi spēlēt augstā līmenī.»

Tā kā spēle Astanā būs uz mākslīgā seguma laukuma, Latvijas izlase tam īpaši sāks gatavoties uzreiz pēc cīņas ar Armēniju.

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc spēles ar Kazahstānu nākamās divas cīņas tiks aizvadītas oktobrī, kad latvieši uzņems Islandi un Turciju.

Iepriekšējo reizi Latvijas izlase vienkopus pulcējās Eiropas vecākā starptautiskā futbola turnīra - Baltijas kausa - izcīņas laikā Liepājā, kad Pahara vadītajai komandai izdevās nosargāt trofeju savā īpašumā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu