TOP 10 visvairāk pelnošie malējie futbola aizsargi pasaulē (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai sasniegtu pēc iespējas pozitīvu rezultātu sporta spēlēs sniegumam aizsardzībā savā laukuma pusē ir ļoti liela nozīme. Saka, ka uzbrukums sākas no aizsardzības. Futbolā aizsargi nav pelnošākās pozīcijas spēlētāji, bet, teicami pildot savus tiešos pienākumus, tiek pietiekami dāsni atalgoti. Esam apkopojuši šā brīža pasaules vislabāk pelnošos malējos aizsargus.

 
Gregorijs van der Vīls
Gregorijs van der Vīls Foto: AFP/LETA

Gregorijs van der Vīls, Nīderlande

26 gadus vecais nīderlandietis Gregorijs van der Vīls pārstāv ambiciozo Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain» (PSG), kuram pievienojās 2012. gadā. Kopš 2009. gada van der Vīls ir arī Nīderlandes izlases dalībnieks, taču šogad izlaida Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru Brazīlijā.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 4,1 miljons eiro.

 
Marselo
Marselo Foto: AFP/LETA

Marselo, Brazīlija

26 gadus vecais Brazīlijas valstsvienības aizsargs Marselo ir viens no titulētā Spānijas kluba Madrides «Real» aizsardzības balstiem. Svaigā atmiņā Marselo palicis no šā gada Pasaules kausa (PK) izcīņas atklāšanas mača, kad spēlē pret Horvātiju netīšām bumbu raidīja savos vārtos. Šādas epizodes dažkārt gadās, bet kopumā Marselo ir ļoti meistarīgs aizsardzības speciālists, kuram patīk pieslēgties uzbrukumam.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 4,1 miljons eiro.

 
Leitons Beinss
Leitons Beinss Foto: AFP/LETA

Leitons Beinss, Anglija

29 gadus vecais Leitons Beinss ir Anglijas nacionālās komandas aizsargs, kurš spēlē Anglijas premjerlīgas vienībā Liverpūles «Everton». Viņš tiek uzskatīts par vienu no šā brīža savas valsts labākajiem kreisās malas aizsargiem. Valstsvienības rindās Beinss laukumā devies 26 spēlēs, izceļoties ar vienu vārtu guvumu.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 4,9 miljoni eiro.

 
Felipe Luiss
Felipe Luiss Foto: AFP/LETA

Felipe Luiss, Brazīlija

Daudziem par pārsteigumu nu jau bijušais Brazīlijas nacionālās komandas galvenais treneris Luišs Felipe Skolari 29 gadus veco kreisās malas aizsargu Felipi Luisu neiekļāva valstsvienības dalībnieku sarakstā dalībai Pasaules kausa (PK) izcīņā. Viņš pārstāv Anglijas premjerlīgas vienību Londonas «Chelsea», kurā šogad nonāca no Spānijas čempionvienības Madrides «Atletico».

Alga 2014./2015. gada sezonā - 5,3 miljoni eiro.

 
Gaels Klišijs
Gaels Klišijs Foto: AFP/LETA

Gaels Klišijs, Francija

29 gadus vecais Gaels Klišijs spēlē Anglijas premjerlīgas čempionvienības Mančestras «City» rindās. Šogad viņš nepiedalījās Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā, lai gan iepriekš nacionālo komandu ir pārstāvējis, turklāt sākot no 15 gadu vecuma. Ar «City» komandu Klišijam iespaidīgas summas līgums ir spēkā līdz 2017. gadam.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 5,9 miljoni eiro.

 
Glens Džonsons
Glens Džonsons Foto: AFP/LETA

Glens Džonsons, Anglija

30 gadus vecais Glens Džonsons pārstāv spēcīgo Anglijas premjerlīgas klubu «Liverpool» un šogad kopā ar Anglijas izlasi piedalījās Pasaules kausa (PK) izcīņā, nespējot izcīnīt nevienu uzvaru. Visas savas karjeras laikā viņš pārstāvējis tikai dzimtenes komandas.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 6,6 miljoni eiro.

 
Dani Alvešs
Dani Alvešs Foto: AFP/LETA

Dani Alvešs, Brazīlija

31 gadu vecais Dani Alvešs kopš 2008. gada ir Spānijas granda «Barcelona» futbolists. Viņš laukumā ir pamanāms, jo bieži pieslēdzas uzbrukumam, nereti izceļoties ar vārtu guvumiem, un mēdz iesaistīties diskusijās ar tiesnešiem. Kopā ar «Barcelona» Alvešs ieguvis vairākas prestižas trofejas. No 2006. gada viņš regulāri pārstāv Brazīlijas nacionālo komandu, tostarp bija viens no dalībniekiem šā gada Pasaules kausa (PK) izcīņā.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 7,6 miljoni eiro.

 
Bakarī Saņā
Bakarī Saņā Foto: AFP/LETA

Bakarī Saņā, Francija

31 gadu vecais Bakarī Saņā pārstāv Anglijas čempionvienību Mančestras «City», šajā komandā nonākot šīs vasaras transfēru loga laikā no Londonas «Arsenal». Kopā ar Francijas izlasi Saņā piedalījās šā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā, ceturtdaļfinālā 0:1 piekāpjoties nākamajai čempionvienībai Vācijai.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 9,9 miljoni eiro.

 
Lūks Šovs
Lūks Šovs Foto: AFP/LETA

Lūks Šovs, Anglija

Tikai 19 gadus vecais britu aizsargs Lūks Šovs šovasar kļuva par vienu no Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras «United» jaunieguvumiem, uz slaveno vienību pārnākot no «Southampton» komandas. Viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem Anglijas futbolistiem. Ne velti tika iekļauts nacionālās komandas sastāvā dalībai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 10,6 miljoni eiro.

 
Filips Lāms
Filips Lāms Foto: AFP/LETA

Filips Lāms, Vācija

30 gadus vecais Filips Lāms šogad paziņoja par karjeras beigšanu Vācijas valstsvienībā, kurā aizvadīja spožu karjeru, pēdējos turnīros būdams komandas kapteinis. Viņš ir universāls futbolists, jo ir spēlējis centra aizsarga un pat pussarga pozīcijā. Kopš 1995. gada Lāms pārstāv Minhenes «Bayern» un ir viens no slavenā Vācijas kluba līderiem, vietējās publikas mīluļiem. Savas karjeras laikā Lāms ieguvis teju visas pasaules futbola prestižākās trofejas.

Alga 2014./2015. gada sezonā - 11 miljoni eiro,

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu