«Liepājas» futbolisti uzvar «Skonto» un saasina situāciju virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Brūns, liepajniekiem.lv

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta spēlē svētdien «Liepāja» pretinieku laukumā ar 2:1 (0:1) prata uzvarēt kopvērtējuma līderus «Skonto», saasinot cīņu gan par pirmo, gan par otro kopvērtējuma vietu.

Pirmā puslaika pašā izskaņā «Skonto» komandu vadībā izvirzīja Ritvars Rugins, kurš vārtus guva ar rikošeta palīdzību, bet otrā puslaika beigu daļā teicami nospēlēja uz maiņu laukumā nākušais Dāvis Ikaunieks, kurš trīs minūšu laikā guva divus vārtus un atnesa uzvaru viesiem.

Kurzemes vienība tādējādi atkopās pēc iepriekšējā kārtā piedzīvotās neveiksmes, kad ar 0:1 piekāpās šobrīd veiksmīgi spēlējošajai «Jelgavai», kamēr «Skonto» nespēja izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas.

Abi klubi šajā virslīgas sezonā tikušies četras reizes - trīs gadījumos panākumu izcīnīja «Liepāja», bet reizi tas izdevās rīdziniekiem.

Sestdien «Daugavpils» savā laukumā ar rezultātu 4:1 pārspēja «Metta»/«Latvijas Universitāte», bet valsts čempione «Ventspils» savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Rīgas «Daugavu». Savukārt dienu iepriekš čempionāta pastarīte «Jūrmala» galvenā trenera ukraiņa Andreja Kančeļska debijas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Daugavpils «Daugavu», bet citā spēlē medaļu pretendente «Jelgava» savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar ambiciozo Jūrmalas «Spartaku».

Līdz piektdienai pēdējās virslīgas spēles tika aizvadītas 28.augustā, bet pēc tam iestājās ar nacionālajām izlasēm saistīts pārtraukums.

Šī pārtraukuma laikā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) «Skonto» un «Jūrmalas» komandām atņēma pa trim kopvērtējuma punktiem, tomēr abas vienības iesniedza apelācijas, kuru izskatīšana var ilgt mēnesi. Neskatoties uz apelācijām, organizatori pagaidām sniedz kopvērtējumu, kurā abām komandām jau atņemti punkti.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā Rīgas «Skonto» ar 64 punktiem 29 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 61 punktu seko «Ventspils», kam ir spēle rezervē, bet 55 punkti ir «Jelgavai», kamēr par diviem punktiem mazāk - Daugavpils «Daugavai». Savukārt «Liepājas» futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 49 punktiem.

Sesto vietu ar 41 punktu ieņem Jūrmalas «Spartaks», tam ar 37 punktiem seko Rīgas «Daugava», bet 20 punkti ir «Daugavpils» vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi «Metta»/LU, kurai ar sešiem punktiem seko «Jūrmala».

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu