Londonā notiks 2020.gada Eiropas futbola čempionāta fināls (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas futbola čempionāta finālspēle 2020.gadā notiks Londonas slavenajā Vemblija stadionā, kas uzņems arī abas sacensību pusfināla cīņas, piektdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

2020.gada finālturnīrs nenotiks, kā ierasts, vienā vai divās valstīs, bet gan norisināsies visapkārt Eiropai. Spēles kopumā rīkos 13 dažādos stadionos.

Līdzās Londonai uz pusfinālu un fināla rīkošanu pretendēja arī Vācijas pilsēta Minhene, bet tā vietā tā tikusi pie iespējas uzņemt vienu ceturtdaļfināla maču. Pārējās trīs ceturtdaļfināla spēles risināsies Baku (Azerbaidžāna), Sanktpēterburgā (Krievija) un Romā (Itālija).

Tāpat četrās minētajās pilsētās notiks pa trim apakšgrupu spēlēm.

Vēl pa trim apakšgrupu spēlēm, kā arī astotdaļfināla mači risināsies Kopenhāgenā (Dānija), Bukarestē (Rumānija), Amsterdamā (Nīderlande), Dublinā (Īrija), Bilbao (Spānija), Budapeštā (Ungārija), Briselē (Beļģija) un Glāzgovā (Skotija).

Kopumā uz spēļu uzņemšanu bija saņemti 19 pieteikumi, no kuriem piemērotākos izvēlējās UEFA izpildkomiteja. Bez tiesībām uzņemt mačus palika Minska (Baltkrievija), Sofija (Bulgārija), Skopje (Maķedonija), Jeruzaleme (Izraēla), Stokholma (Zviedrija) un Kārdifa (Velsa).

Pērnajā septembrī gatavību uzņemt turnīra spēles pauda kopumā 32 potenciālie kandidāti, ieskaitot pilsētas Francijā, Šveicē, Turcijā, Polijā un Čehijā.

Iepriekšējais finālturnīrs 2012.gadā, kas notika Ukrainā un Polijā, bija pēdējais, kurā startēja 16 komandas. Sākot ar nākamo finālturnīru, kas 2016.gadā norisināsies Francijā, par titulu cīnīsies 24 komandas.

2020.gadā Eiropas meistarsacīkstes svinēs savu 60 gadu jubileju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu