«Barcelona» aizsargs Pikē atbalsta ideju par Katalonijas neatkarības referendumu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spāņu futbola granda «Barcelona» aizsargs Herards Pikē paudis atbalstu idejai par Katalonijas neatkarības referendumu, kurā iedzīvotāji varētu balsot par šī reģiona atdalīšanos no Spānijas.

Aizvadītajā nedēļā Pikē savu sociālo tīklu profilos publicēja fotogrāfijas, kurās viņš ar dēlu redzams apmeklējam demonstrācijas, lai Spānijas valdība atļautu rīkot referendumu par Katalonijas neatkarību.

Jau vēstīts, ka šonedēļ līdzīgs referendums par atdalīšanos no Lielbritānijas sastāva norisinājās Skotijā, kur gan ideja par šīs valsts neatkarību neguva vairākuma atbalstu.

Tiesa, Pikē jau vairākus gadus spēlē Spānijas izlasē, bet viņa vēlme pēc neatkarības Katalonijai valstī jau izraisījusi pretrunīgu reakciju.

«Nesaprotu, kāpēc cilvēkus tas uztrauc, jo ar spēlēšanu Spānijas valstsvienībā tam nav nekāda sakara,» izteicies Pikē. «Par mani nevar būt nekādu šaubu, jo dažāda vecuma Spānijas izlasēs esmu spēlējis jau kopš 16 gadu vecuma. Vienmēr esmu atdevis sevi visu.»

«Es jūtos kā katalānis, un cilvēkiem ir tiesības balsot par Katalonijas neatkarību,» sacījis Pikē, kurš pats ir dzimis Barselonā.

Savas karjeras laikā 27 gadus vecais Pikē Spānijas valstsvienībā aizvadījis 61 spēli, pa vienai reizei triumfējot Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātā.

Piektdien Katalonijas reģionālais parlaments apstiprinājis likumu, kas ļauj provinces valdībai 9.novembrī rīkot tiesiski nesaistošu «konsultējošu» balsojumu par provinces neatkarību no Spānijas.

Spānijas centrālā valdība, kas joprojām kategoriski iebilst pret referenduma rīkošanu Katalonijā, jau paziņojusi, ka apstrīdēs jaunpieņemto likumu Konstitucionālajā tiesā.

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs uzstāj, ka šādus referendumus tiesīga rīkot tikai Madride un ka tiem saskaņā ar konstitūciju jānotiek visas valsts, nevis atsevišķa reģiona mērogā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu