«Spartaka» futbolisti jau otro reizi šosezon pieveic «Skonto»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Brūns, liepajniekiem.lv

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta 30.kārtas noslēdzošajā spēlē svētdien Jūrmalas «Spartaks» ar rezultātu 1:0 (1:0) savā laukumā pārspēja novājināto kopvērtējuma līdervienību «Skonto».

Vienīgos vārtus šajā mačā 19.minūtē guva kolumbietis Kevins Mena.

Šajā mačā «Skonto» komandai diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēja Ritvars Rugins un arī galvenais treneris Tamazs Pertija, bet traumas ārstē gruzīnu pussargs Irakli Klimiašvili un Artjoms Osipovs.

Šis «Skonto» komandai bija jau trešais zaudējums pēdējās sešās spēlēs.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē uzvaru izcīnīja tieši «Spartaks».

Vēl vienā mačā uzvaru svētdien izcīnīja arī iepriekšējās sezonas spēcīgākā komanda «Ventspils», kas ar rezultātu 2:1 (1:0) savā laukumā pieveica vienu no turnīra pastarītēm «Metta»/«Latvijas Universitāte».

Spēles rezultātu ventspilnieki atklāja 30.minūtē, kad pēc Jurija Žigajeva sitiena pie bumbas nokļuva Ģirts Karlsons, raidot to pret vārtu stabu. Tomēr tur pirmais bija albānis Nduje Muječi, sitot precīzi. Vēl pēc piecām minūtēm Žigajevs arī ieguva iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu, tomēr to atvairīja pretinieku vārtsargs Kristers Putniņš.

Otrajā puslaikā 73.minūtē pēc Žigajeva piespēles Muječi guva savus otros vārtus mačā. Tomēr pamatlaika beigās ventspilnieku aizsardzība atslābinājās un Kārlis Putāns vienus vārtus atguva.

Šīs kārtas izspēle iesākās piektdien, kad Rīgas «Daugava» savā laukumā ar 3:1 pieveica virslīgas pastarīti «Jūrmalu», tādejādi pietuvojoties čempionāta labāko sešiniekam. Tikmēr sestdien Daugavpils «Daugava» principiālā spēlē ar 1:0 uzvarēja «Jelgavu», kas ļāva iegūt trešo vietu kopvērtējumā, bet «Liepāja» savā laukumā ar 5:0 sagrāva «Daugavpils» klubu.

Iepriekš Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) «Skonto» un «Jūrmalas» komandām neizpildīto saistību dēļ atņēma pa trim kopvērtējuma punktiem, tomēr abas vienības iesniedza apelācijas, kuru izskatīšanas rezultātā šonedēļ sods tika samazināts līdz viena punkta atņemšanai.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā Rīgas «Skonto» ar 66 punktiem 30 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tomēr tai vairs tikai divus punktus zaudē «Ventspils», kurai turklāt ir arī spēle rezervē. Līderpozīciju ventspilnieki var iegūt jau trešdien, kad pārceltajā mačā viesosies pie Rīgas «Daugavas».

Trešajā vietā ar 56 punktiem ir Daugavpils «Daugavai», no kuras tagad par punktu atpaliek «Jelgava». Savukārt «Liepājas» futbolisti turpina tuvoties četriniekam ar 52 punktiem.

Sesto vietu ar 41 punktu ieņem Jūrmalas «Spartaks», tam ar 40 punktiem seko Rīgas «Daugava», bet 20 punkti ir «Daugavpils» vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi «Metta»/LU, kurai ar astoņiem punktiem seko «Jūrmala».

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu