FIFA izpildkomitejas loceklis: 2022.gada PK nenotiks Katarā (13)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Katara neuzņems 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru, izteicies Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas loceklis Teo Cvancigers.

«Uzskatu, ka galu galā 2022.gada Pasaules kauss nenotiks Katarā,» Cvancigers stāstījis intervijā izdevumam «Sport Bild Plus».

Kā iemeslus kādreizējais Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidents minējis šajā valstī valdošo augsto gaisa temperatūru vasarās.

«Kā jau Cvancigera kungs teica, tas ir viņa personiskais viedoklis,» uz izteikumiem atbildējusi FIFA pārstāve,

Kaut Katara sola uzbūvēt īpašus jaunas tehnoloģijas stadionus, kas pasargātu spēlētājus no lielās svelmes, Cvancigers paudis, ka jautājums nav tikai par futbolistiem, bet arī līdzjutējiem, kas ieradīsies Katarā.

«Ja kaut vienā incidentā kāda cilvēka dzīvībai radīsies briesmas, tas tiks izmeklēts, un FIFA izpildkomiteja nevēlas to,» stāstīja vācietis.

Tomēr jau septembrī FIFA pavēstīja, ka 2022.gada Pasaules kauss, visticamāk, tiks rīkots janvārī vai novembrī, kad Katarā valda ziema. Tas gan ievērojami apgrūtinās nacionālo čempionātu norisi lielā daļā Eiropas.

Šovasar Pasaules kausa norises laikā aktīvi izskanēja aicinājumi uz jaunu balsojumu par 2022.gada finālturnīra norises vietu un šo tiesību atņemšanu Katarai, jo šīs kandidatūras uzvarā jau kopš balsojuma dienas plaši tiek pieminēta iespējama balsojuma dalībnieku korumpētība, bet Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī nesen paudis atbalstu sacensību norisei.

Pats Cvancigers pirmoreiz jau pērnā gada novembrī pauda, ka 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra rīkošana Katarā ir «acīmredzama kļūda».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu