«Skonto» pēc neveiksmes zaudē teju visas izredzes iegūt čempionu titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Greidāns

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta 33.kārtas spēlē svētdien kopvērtējuma vicelīderi Rīgas «Skonto» negaidīti ar 0:1 (0:1) izbraukumā zaudēja «Daugavpilij», kas teju garantējis «Ventspils» futbolistiem otro valsts čempionu titulu pēc kārtas.

Šis iznākums nozīmē, ka trīs kārtas pirms sezonas beigām «Ventspils» apsteidz «Skonto» par deviņiem punktiem. Abas komandas nākamajā nedēļā tiksies savā starpā, kur rīdziniekiem obligāti jātiek pie uzvaras, kā arī čempionu titula iegūšanas labad jācer, ka ventspilnieki pēc tam zaudēs arī «Daugavpilij» un Daugavpils «Daugavai», kas ir maz ticams.

Aizvadītajā spēlē vienīgos vārtus 17.minūtē guva baltkrievu uzbrucējs Pāvels Riževskis. «Skonto» komanda visas spēles garumā izmisīgi centās atspēlēties, neizmantojot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas. Viena no tādām viesiem pavērās arī cīņas pēdējās sekundēs, kad laukuma saimnieki tomēr spēja izsist bumbu jau no vārtu līnijas.

«Daugavpils» vienība pēdējo piecu maču gaitā tikusi pie trim uzvarām, turklāt, pateicoties labvēlīgiem rezultātiem citu komandu mačos, jau bija nodrošinājusi palikšanu virslīgā arī nākamsezon. Tikmēr «Skonto» tikai iepriekšējā kārtā ar uzvaru pār Daugavpils «Daugavu» spēja pārtraukt savu trīs neveiksmju sēriju.

Abas komandas šosezon savā starpā iepriekš bija tikušās trīs reizes, ikreiz uzvaru gūstot «Skonto». Kopējā vārtu attiecība šajās cīņās bija 7:1 par labu rīdziniekiem.

Kā ziņots, čempionāta 33.spēļu kārtas pirmajā mačā piektdien Daugavpils «Daugava» izbraukumā ar 1:0 uzvarēja vienu no sacensību pastarītēm «Metta»/«Latvijas Universitāti». Šis panākums «Daugavas» komandai vismaz uz laiku ļāvis atgriezties kopvērtējuma trešajā vietā.

Savukārt sestdien čempioni «Ventspils» svarīgā mačā savā laukumā ar 2:0 uzvarēja «Jelgavu», bet Jūrmalas «Spartaks» derbijā tikai mača izskaņā ar 2:1 uzvarēja «Jūrmalu».

Kārtas noslēgumā pirmdien Rīgas «Daugava» tiksies ar «Liepāju».

Pēc šīs kārtas katrai no komandām čempionātā būs jāaizvada vēl pa trim mačiem, turklāt 25.oktobrī Rīgā gaidāms duelis starp «Skonto» un «Ventspili», kurā var izšķirties čempiona titula ieguvējs.

Šonedēļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) «Skonto» un «Jūrmalai» neizpildīto saistību dēļ jau otro reizi šosezon atņēma kopvērtējuma punktus. Ja pirmajā reizē vienības tika sodītas ar trīs punktu atņemšanu, bet apelācijas rezultātā sods tika samazināts līdz viena punkta atņemšanai, šoreiz abām komandām atņemts pa četriem punktiem.

Šāds sods ievērojami mazinājis «Skonto» izredzes cīnīties par čempiona titulu un jūrmalnieku iespējas nosargāt vietu virslīgā.

Virslīgas kopvērtējumā «Ventspils» futbolistiem 33 mačos ir 74 punkti, bet pēc soda piešķiršanas no tās jau par deviņiem punktiem atpaliek iepriekš ilglaicīgā līdere Rīgas «Skonto». Uz trešo vietu ar 62 punktiem 33 spēlēs pakāpusies Daugavpils «Daugava», kurai ar 61 punktu seko «Jelgava». Savukārt «Liepājas» futbolisti ir piektie ar 56 punktiem.

Sesto vietu ar 47 punktiem ieņem Jūrmalas «Spartaks», tam ar 43 punktiem seko Rīgas «Daugava», bet 26 punkti ir «Daugavpils» vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi «Metta»/«Latvijas Universitāte», no kuras par sešiem punktiem atpaliek «Jūrmala».

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība jūnijā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza «Skonto» un «Jūrmalu» no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr DK sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

«Skonto» un «Jūrmala» virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, vēlāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tajā tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja «Ventspils» komanda, aiz sevis atstājot «Skonto» un Daugavpils «Daugavu». Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji «Daugavpils». Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda «Metta»/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju «Gulbeni».

Tikmēr pēc «Liepājas metalurga» kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs «Liepāja».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu