Vai van Gāls ir pareizais cilvēks pie Mančestras «United» stūres?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes futbola speciālists Luijs van Gāls ir pareizais cilvēks pie titulētā Anglijas kluba Mančestras «United» stūres, turklāt viņš ir tas treneris, kurš komandu atkal var nostādīt uz uzvaru takas, uzskata nopelniem bagātais Alekss Fergusons.

Van Gāls par Mančestras «United» galveno treneri kļuva pēc aizvadītās sezonas, kad šo amatu pārņēma no vietas izpildītāja Raiena Gigsa, kurš tagad ir Nīderlandes speciālista palīgs. Pirms tam nepilnu sezonu par titulētā kluba galveno treneri strādāja Deivids Moizs, kurš gan slikto rezultātu dēļ tika atlaists.

«Van Gāls ir viens no tiem cilvēkiem, kurus saucu par īstiem galvenajiem treneriem,» savā no jauna izdotajā autobiogrāfijā izsakās Fergusons, kurš Mančestras «United» galvenā trenera amatu pameta 2013.gadā, nostrādājis tajā vairāk nekā 26 gadus. «Viņš ir viens no tiem, kurš ļoti ziedojas šai spēlei. Futbols ir viņa dzīve. Lai arī ko viņš pirms tam būtu trenējis, katrs futbolists no van Gāla ir kaut ko iemācījies. Viņš ir garā spēcīgs, ko pierādīja šogad notikušā Pasaules kausa izcīņa, kad aizveda Nīderlandi līdz trešajai vietai.»

«Man patīk van Gāls, mums ar viņu vienmēr bijusi laba komunikācija. Ja man viņš būtu jāraksturo ar vienu vārdu, es teiktu «iespaidīgs«. Šī speciālista vēlme ir spēlēt atraktīvu futbolu. Van Gālam patīk skatīties, kā futbolisti spēlē un kā viņi trenējas. Turklāt viņš vēlas būt iesaistīts visā kluba sistēmā, ieskaitot jaunatnes komandu. Van Gāla iepriekšējā pieredze ar Nīderlandes komandu Amsterdamas «Ajax» pierāda, ka viņš spēj uzticēties arī gados jauniem futbolistiem. Viņš bija laba izvēle Mančestras «United» galvenā trenera amatam,» uzskata Fergusons.

Tāpat 72 gadus vecais Fergusons piebilda, ka sadarbība starp van Gālu un Gigsu var būt ļoti auglīga.

«Gigss no van Gāla var iemācīties dažādus trenera knifus, kamēr bijušais «United» futbolists var sniegt holandietim izpratni par kluba darbību,» raksta Fergusons.

Vairāk nekā 26 gadus ilgā darba laikā Fergusons Mančestras vienību aizveda līdz 13 premjerlīgas čempionu tituliem, pieciem Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausiem, četriem Anglijas Līgas kausiem un diviem UEFA Čempionu līgas tituliem.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā Mančestras klubs ar astoņās spēlēs izcīnītiem 12 punktiem šobrīd atrodas sestajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu