Medijs: Daugavpils «Daugava» treneri un spēlētāji roku dzelžos aizvesti uz Rīgu (33)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas futbola kluba Daugavpils «Daugava» moldāviešu galvenais treneris Ivans Tabanovs, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs trešdien tikuši aizturēti, iespējams, saistībā ar aizdomām par spēļu rezultātu ietekmēšanu, vēsta portāls «Sportacentrs.com».

Tiek apgalvots, ka trešdien «likumsargi no Rīgas» vienlaicīgi Daugavpilī veikuši reidus trīs vietās, tajā skaitā «Daugavas» komandas treniņā un kluba birojā. Pēcāk trīs minētās personas saslēgtas roku dzelžos un aizvestas uz Rīgu, bet pārējie vienības spēlētāji nopratināti.

Personas nebrīvē var paturēt līdz ceturtdienai, taču aģentūrai LETA kluba direktors Edgars Limans izskanējušo informāciju kategoriski noliedza, sakot, ka nekāda reida komandā nav bijis. Viņš apgalvo, ka nesenākajā komandas treniņā ceturtdien piedalījušies visi vienības spēlētāji un treneri, izņemot Tabanova palīgu Vladimiru Žavoronkovu, kuram ir problēmas ar nierakmeņiem.

No Latvijas Futbola federācijas (LFF) aģentūrai LETA viedokli par izskanējušo informāciju nav izdevies iegūt, tomēr portāls min, ka tuvākajā laikā no vadošajām organizācijām šajā jautājumā gaidāms oficiāls paziņojums.

Tāpat portāls apgalvo, ka līdzīgus reidus var piedzīvot vēl divi vai trīs Latvijas čempionāta klubi.

Kā zināms, šovasar cīņai pret spēļu sarunāšanu sportā rosināti grozījumi valsts Krimināllikumā.

Nākamo Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta spēli «Daugavas» komandai paredzēts aizvadīt svētdien, kad gaidāms pilsētas derbijs pret «Daugavpili». Daugavpils «Daugava», kas ir 2012.gada Latvijas čempione, turpina saspringtu cīņu par čempionāta godalgām.

Daugavpils «Daugava» jau ilgstoši tikusi saistīta ar iespējamu spēļu sarunāšanu gan vietējā, gan Eiropas līmenī. Šajā jautājumā LFF saņēmusi dažādus ziņojumus no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un totalizatoru likmju monitoringa kompānijas «Federbet».

Pagājušā gada oktobrī plašu ažiotāžu sacēla bijušais «Daugava» komandas nigēriešu uzbrucējs Stenlijs Ibe, kurš apgalvoja, ka «Daugavas» komandā ikviens zina, ka vairāku spēļu rezultāti bijuši sarunāti. Pēc viņa vārdiem, vienības trenerim un spēlētājiem tiek maksāts par spēlēšanu pēc uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētā Oļega Gavrilova pasūtījuma.

Pirms tam 2009.gadā «Dinaburg» vienība tika izslēgta no virslīgas, bet tās prezidents Oļegs Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija uz mūžu diskvalificēti no Latvijas futbola.

Vēlāk «Dinaburg» apvienojās ar «Daugavu», bet nākamajā gadā Pertijam tika atcelta mūža diskvalifikācija, un pašlaik viņš vada Latvijas klubu Rīgas «Skonto». Savukārt Gavrilovam mūža diskvalifikācija joprojām ir spēkā, tomēr viņš sastopams teju katrā «Daugavas» spēlē.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu