Futbola federācijas prezidents: Man vairākas reizes ir draudējuši (27)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Cīņa pret spēļu rezultātu ietekmēšanu futbolā ir tikai pusceļā un Latvijas Futbola federācija (LFF) turpinās darbu, lai šo sērgu apkarotu, sacīja LFF prezidents Guntis Indriksons.

Valsts policija sadarbībā ar LFF un Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) aizturējusi vairāku personu organizētu grupu, kas Latvijā un ārzemēs nodarbojusies ar futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos, bet Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētie saistīti ar Latvijas futbola klubu Daugavpils «Daugava».

Portāls «Sportacentrs.com» vēsta, ka aizturētie ir «Daugavas» galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs.

«Pēdējos divos LFF kongresos esmu teicis, ka šī sērga ir jāizskauž, vai arī vismaz tā jāpadara mazāka,» pauda Indriksons. «Neesmu ideālists, jo neuzskatu, ka ar vienu konkrētu darbību viss būs likvidēts. Pēdējā kongresā aicināju cilvēkus, ka ir pēdējais brīdis, lai visu izstāstītu. No tiem trīs četri manī ieklausījās un atnāca pie manis. Paldies viņiem par to.»

«Darbs ir tikai pusceļā, bet esmu pārliecināts, ka pēdējie notikumi ir tikai sākums. Man vairākas reizes ir draudējuši, taču, neskatoties uz to, turpināsim darbu ar tiesībsargājošām iestādēm un UEFA, kas ir izvērtusi milzīgu kampaņu saistībā ar sarunāto spēļu apkarošanu. Nav jēgas spēlēt futbolu, ja šī sērga netiks iznīdēta. Tiesa, sarunātās spēles nav aktuāls jautājums tikai futbolā, bet arī citos sporta veidos. Līdz šim pret šo sērgu esam cīnījušies ilgi un turpināsim to darīt. Šobrīd mierīgi gulēt nedrīkst neviens,» uzsvēra Indriksons, no plašākiem komentāriem gan atturoties.

Tiesa, Indriksons piebilda, ka vēl joprojām aicina Latvijas futbola sabiedrību iesaistīties un doties pie LFF, lai ziņotu par sarunātajām spēlēm un palīdzētu apkarot šo problēmu, jo var pienākt brīdis, kad federācija vairs nevienu uzklausīt nevarēs.

Policija šodien rīkos preses konferenci, kurā informēs par noziedzīgās grupas darbībām un aizturēšanu. Preses konference notiks plkst.15 Valsts policijas galvenajā ēkā, Čiekurkalna 1.līnijā, k-4, tajā piedalīsies Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un UEFA atbildīgais pārstāvis Urs Klusers.

«Daugavas» direktors Edgars Limans aģentūrai LETA vēl ceturtdien kategoriski noliedza izskanējušo informāciju, sakot, ka nekāda policijas reida komandā nav bijis. Viņš apgalvoja, ka nesenākajā komandas treniņā ceturtdien piedalījušies visi vienības spēlētāji un treneri, izņemot Tabanova palīgu Vladimiru Žavoronkovu, kuram ir problēmas ar nierakmeņiem.

Portāls «Sportacentrs.com» apgalvo, ka policijas reidus var piedzīvot vēl divi vai trīs Latvijas čempionāta klubi.

Kā ziņots, šovasar cīņai pret spēļu sarunāšanu sportā rosināti grozījumi Krimināllikumā.

Nākamo Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta spēli «Daugavas» komandai paredzēts aizvadīt svētdien, kad gaidāms pilsētas derbijs pret «Daugavpili». Daugavpils «Daugava», kas ir 2012.gada Latvijas čempione, patlaban turpina saspringtu cīņu par čempionāta godalgām.

Kā ziņots, kopā ar Gavrilovu mūža diskvalifikāciju 2009.gadā saņēma arī «Dinaburg» galvenais treneris Tamazs Pertija, tomēr nākamajā gadā Pertijam diskvalifikācija tika atcelta, un pašlaik viņš vada Latvijas klubu Rīgas «Skonto».

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu