«Daugavas» treneris Tabanovs šokēts par piedzīvoto arestu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta komandas Daugavpils «Daugava» galvenais treneris Ivans Tabanovs paudis sašutumu par iepriekšējā nedēļā piedzīvoto arestu spēļu sarunāšanas skandāla ietvaros, speciālists izteicies portālam «publika.md».

«Nekad neesmu piedalījies spēļu sarunāšanā. Ja to darītu, aizbrauktu no valsts un nekad neatgrieztos,» izteicies moldoviešu speciālists.

Kā ziņots, iepriekšējā trešdienā tika aizturēti «Daugavas» galvenais treneris Tabanovs, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs.

Kopā lietā ir astoņi aizturētie. Pēc neoficiālas informācijas, starp aizturētajiem ir arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba «Dinaburg» prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis piemērots arests. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins piektdien žurnālistiem, nesaucot aizdomās turētā vārdu, apstiprināja, ka apcietinājums piemērots organizētājam, bet pārējiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

«Esmu šokā. Devos uz treniņu, bet tur mūs arestēja. Sākumā nezināju par ko esmu aizturēts,» stāstīja Tabanovs. «Pavadīju divas dienas Rīgā, un šajā laikā viņi vēlējās uzzināt vairāk par mums.»

Tabanovs atklāja, ka viņam nav atļauts izmeklēšanas laikā atstāt Latviju.

Kādreizējais Kišiņevas «Zimbru» komandas galvenais treneris 2012.gadā ar Daugavpils vienību triumfēja Latvijas čempionātā, bet šosezon divas kārtas pirms čempionāta beigām «Daugava» atrodas trešajā pozīcijā.

Kā atzinis Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, viņš vēlētos, lai Daugavpils vienība nekavējoties tiek izslēgta no virslīgas, tomēr tas netiks darīts, un pēc piešķirtajām sankcijām nākamajā sezonā tā tāpat, visticamāk, nepastāvēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu