«Nikars» ar graujošu zaudējumu sāk UEFA kausa izcīņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas čempionvienība telpu futbolā «Nikars» ceturtdien ar pārliecinošu zaudējumu sāka UEFA kausa izcīņas elites kārtu.

C apakšgrupas pirmās kārtas mačā «Nikars» ar 2:11 (0:6) pārliecinoši piekāpās sacensību mājiniecei Almati «Kairat».

Jau pēc pirmā puslaika «Nikars» bija pamanījušies nonākt iedzinējos ar 0:6, turklāt piektajā minūtē soda sitienu nerealizēja Latvijas komandas portugāļu leģionārs Arnaldu Pereira.

Tiesa, otrajā puslaikā «Nikars» komandai tomēr izdevās gūt divus vārtus, kad izcēlās Jurijs Arhipovs-Prokofjevs un Germans Matjušenko, taču tobrīd šaubas par uzvarētāju šajā cīņā bija jau izkliedētas.

«Kairat» komanda šai turnīra kārtai bija kvalificējās automātiski, pirms izlozes būdama viena no četrām visaugstāk izliktajām vienībām. Tā elites kārtā nemainīgi startē kopš 2006./2007.gada sezonas, kad tika ieviests pašreizējais sacensību formāts.

Abas komandas iepriekš šomēnes tikās Konstantīna Jerjomenko kausa izcīņas turnīra spēlē, kad Čehijā ļoti negaidīti ar 6:5 uzvarēja «Nikars».

Turnīra turpinājumā rīdzinieki piektdien tiksies ar Serbijas čempioni Kragujevacas «Ekonomac», bet svētdien gaidāms duelis ar Francijas čempionvienību Parīzes «Sporting».

Šo abu komandu savstarpējā duelī ceturtdien «Sporting» ar 4:1 (2:0) pārspēja «Ekonomac».

«Sporting» telpu futbolisti iepriekš ieņēma pirmo vietu savā pamatturnīra kārtas apakšgrupā, bet «Ekonomac» savā grupā ierindojās otrajā pozīcijā. Līdz šim neviens Francijas klubs sacensību elites kārtai nebija spējis kvalificēties.

Kā ziņots, «Nikars» oktobrī ieņēma pirmo vietu Rīgā notikušajā pamatturnīra kārtas apakšgrupas turnīrā. Pirmajās divās spēlēs «Nikars» ar 4:1 uzvarēja Bulgārijas čempioni Varnas «Grand Pro» un ar 3:1 apspēlēja arī Polijas spēcīgāko klubu Belsko-Bjalas «Rekord», kas vēl pirms pēdējās kārtas garantēja vietu sacensību nākamajā posmā. Noslēdzošajā mačā Rīgas klubs pēdējā minūtē ielaida vārtus un ar 0:1 zaudēja Gruzijas labākajai vienībai Tbilisi «Iberia Star».

Elites kārtas četru grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram, kas risināsies nākamā gada aprīlī.

«Nikars» savā laukumā UEFA pamatturnīra spēles rīkoja jau ceturto sezonu pēc kārtas, savukārt no iepriekšējām septiņām reizēm Latvijas titulētākais telpu futbola klubs sacensību elites raundā bija spējis iekļūt divas reizes - 2009./2010.gada un 2012./2013.gada sezonās.

Arī pagājušajā sezonā «Nikars» savā laukumā uzņēma UEFA kausa izcīņas pamatturnīru, taču nespēja sasniegt elites kārtu, savā apakšgrupā paliekot trešajā vietā.

Maija sākumā «Nikars» septīto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu