Video: Mesi pirmie vārti «Barcelona» sastāvā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Barcelona» futbola komandas superzvaigzne Lionels Mesi pagājušās nedēļas nogalē pārrakstīja Spānijas «La Liga» vēsturi, kļūstot par turnīra visu laiku labāko vārtu guvēju. Noskaties argentīnieša pirmo vārtu guvumu Katalonijas vienībā.

Savus pirmos vārtus «Barcelona» labā 27 gadus vecais Mesi guva 2005. gada maijā pret «Albacete» komandu. Toreiz Argentīnas uzbrucējam teicamu piespēli veica brazīlietis Ronaldiņjo.

«Kad guvu šos vārtus, nevarēju iedomāties, ka pārspēšu kādu rekordu, turklāt tādu, kas līdz šim piederējis lieliskajam Telmo Sarram,» pauda futbolists. «Biju to spējīgs paveikt, tikai pateicoties citu cilvēku atbalstam, tāpēc vēlētos šo sasniegumu veltīt jums visiem.»

Šobrīd Mesi izcēlies ar 253 vārtu guvumiem, kas ir Spānijas čempionāta «La Liga» absolūtais rekords. To viņš paveicis tikai 289 spēlēs.

«Barcelona» vienības galvenais treneris Luiss Enrika izteicies, ka četrkārtējais pasaules labākais futbolists Mesi kādu dienu tiks uzskatīts par visu laiku labāko spēlētāju.

«Viņš ir unikāls un neatkārtojams spēlētājs,» paudis Enrike. «Nevaru viņu salīdzināt ar nevienu citu spēlētāju, ko esmu redzējis, bet esmu redzējis daudzus.»

Kaut maijā Mesi ar «Barcelona» komandu parakstīja jaunu līgumu uz četriem gadiem, nesen viņš pauda, ka neizslēdz iespēju vēl pirms karjeras beigām atstāt Katalonijas vienību.

«Futbols ir pilns ar negaidītiem pavērsieniem,» spēlētājs izteicās intervijā Argentīnas laikrakstam «Ole». «Taisnība, ka vēlētos tur palikt mūžam, tomēr dažreiz dzīve pagriežas ne tā, kā vēlies.»

«Domāju, ka viņš karjeru noslēgs šeit. Viņam ir līgums ar mums, un viņš ir laimīgs,» izteicies «Barcelona» prezidents Hoseps Marija Bartomeu.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pēc 12 kārtām līdere ar 30 punktiem ir Madrides «Real» komanda, kas par diviem punktiem apsteidz «Barcelona».

Mesi 2009., 2010., 2011. un 2012. gadā nosaukts par pasaules labāko futbolistu, saņemot prestižo «Ballon d'Or» trofeju jeb «Zelta bumbu», trīs reizes - 2006., 2009. un 2011. gadā - triumfējis UEFA Čempionu līgā, kā arī palīdzējis vienībai sešas reizes būt labākajai vietējā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu