Ikaunieks: Ja gribēšu būt labs futbolists, vajadzēs sevi visu laiku pierādīt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Talantīgais Latvijas futbolists Jānis Ikaunieks ir diezgan drošs par karjeras turpināšanu Francijas augstākās līgas komandā «Metz», tomēr apzinās, ka pāreja ir tikai pirmais posms un būs nepieciešams smagi strādāt ikkatrā treniņā.

Pagājusī nedēļa uzbrūkošajam pussargam izvērtās ļoti nozīmīga, jo viņš vispirms trīs dienas pavadīja «Metz» nometnē, principā vienojoties par pāreju jau janvāra transfēru loga laikā. Savukārt nedēļas beigās Latvijas futbola noslēguma pasākumā spēlētājs tika atzīts par šā gada «SMScredit.lv Virslīgas» labāko pussargu un futbolistu kopumā.

Aizvadītajā sezonā, pārstāvot «Liepājas» komandu, virslīgas čempionātā Ikaunieks izcēlās ar 23 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par turnīra otro rezultatīvāko spēlētāju.

«Pirms sezonas galvenais bija, lai Liepājā vispār būtu klubs, par ko jāsaka paldies Mārim [Verpakovskim], kā arī sākt spēlēt komandas sastāvā,» sarunā ar aģentūru LETA sezonas ievadu atcerējās pašlaik 19 gadus vecais spēlētājs.

«Jau pirmajā spēlē pret «Metta»/LU komandu man sanāca rezultatīva piespēle, treneris uzticējās un lika sastāvā.»

Ikaunieks stāstīja, ka augustā bija devies uz atrādīšanos Horvātijas komandā Zagrebas «Dinamo», bet visas citas runas, kas vēlāk bijušas par viņa iespējamo pāreju, spēlētājs sauca par baumām.

«Zagreba bija pirmais klubs, kur aizbraucu, - tur trenējos ar dublieriem, bet bija arī daudzi spēlētāji no pirmās komandas. Trenerim it kā patika, kā izskatos, bet, pienākot pārbaudes spēlei, man jau bija nogurums un to maču neaizvadīju īpaši labi,» pauda spēlētājs. «Viņi vēlējās, lai patrenējos līdz Jaunajam gadam, bet Māris vēlējās mani pārdot.»

«Meca ir otrā vieta, kur esmu braucis. Biju trīs dienas, aizvadīju tikai pārrunas un veselības pārbaudes, bet treniņu nebija,» Ikaunieks pauda, ka jau šonedēļ atkal dosies uz Franciju, lai aizvadītu pāris treniņus, bet pagaidām izskatās, ka darījums tiešām notiks. «Tiesa, negribas gan neko prognozēt pāragri. Pilsēta ir apmēram tikpat liela kā Liepāja, bet čempionāts - ļoti spēcīgs. Lai tur spēlētu sastāvā, man būs smagi jātrenējas. Ja gribēšu būt labs futbolists, vajadzēs sevi visu laiku pierādīt.»

«Tur ir daudz augstāks līmenis, stadioni, ažiotāža ap futbolu,» secināja jaunais spēlētājs.

«Nevienā treniņā nedrīkstēšu atslābināties, bet esmu gatavs strādāt.

Tomēr būs grūti, jo man īpaši nepatīk atrasties prom no ģimenes.»

Prestižais izdevums «France Football» pagājušajā nedēļā vēstīja, ka kopā ar «Metz» komandu interesi par latviešu futbolistu esot izrādījuši arī Nīderlandes vienība Amsterdamas «Ajax», Vācijas komanda «VfB Stuttgart» un Beļģijas spēcīgākais klubs «Anderlecht».

«Par citiem variantiem man nekas nav ticis teikts. Domāju, ja tiešām būtu «Ajax», dotos turp, jo jauniešu skola tur ir pasaules labākajā līmenī. Tomēr neko tādu nezināju, domāju, ka tās bija baumas,» pauda Ikaunieks, stāstot, ka viņam ļoti daudz palīdz «Liepājas» komandas prezidents Māris Verpakovskis.

«Māris daudz palīdz transfēru lietās, dod padomus, bet vienmēr arī pats domāju, kā būtu labāk.»

Francijas čempionāta kopvērtējumā «Metz» ar 19 punktiem 17 spēlēs pašlaik ieņem 13.vietu.

Ikaunieks spēlētāja karjeru sāka Kuldīgā, kur ar vietējo komandu divreiz uzvarēja Latvijas jaunatnes čempionātā, bet tagad jau ilgstoši dzīvo Liepājā.

Šajā rudenī Ikaunieks debitēja arī Latvijas valstsvienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu