Mančestras «United» futbolists Errera noliedz saistību ar spēļu sarunāšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais Anglijas premjerlīgas futbola kluba Mančestras «United» pussargs Anders Errera noliedzis savu saistību ar spēļu sarunāšanas skandālu Spānijā par epizodi 2010./2011.gada sezonā.

Errera ir starp vairāk nekā 40 aizdomās turamajiem. Pirmdien prokuratūra iesniedza lietu Valensijas tiesā saistībā ar 2010./2011.gada sezonas pēdējās kārtas maču, kurā Saragosas «Real» ar 2:1 uzveica Valensijas «Levante», tādējādi izvairoties no augstākās līgas atstāšanas. Tobrīd Errera bija Saragosas vienības futbolists, bet starp apsūdzētajiem ir abu komandu visi spēlētāji, kā arī «Real» vienības prezidents Agapito Iglesiass.

«Man nekad nav bijusi darīšana un arī vēlēšanās manipulēt ar spēļu iznākumiem. Ja mani aicinās uz noklausīšanos, būšu priecīgs to apmeklēt, jo mana sirdsapziņa ir tīra,» savā «Facebook» lapā raksta Errera. «Es mīlu futbolu un ticu godīgai spēlei gan laukumā, gan ārpus tā.»

Pēc minētās sezonas noslēguma Errera pievienojās Bilbao «Athletic» komandai, bet šovasar par 36 miljoniem eiro papildināja Mančestras kluba rindas.

Kā informē Spānijas prokurori, Saragosas vienība esot savu treneru, spēlētāju un personāla banku kontos pārskaitījusi kopumā 965 000 eiro, lai viņi šo naudu kā kukuli samaksātu «Levante» futbolistiem. Tāpat naudu saņēmuši arī Saragosas «Real» spēlētāji un vadība.

Apsūdzēto vidū ir arī meksikāņu futbola speciālists Havjers Agirre, kurš pašlaik vada Japānas valstsvienību, un Spānijas čempiones Madrides «Atletico» kapteinis Gavi. Abi tobrīd pārstāvēja tieši Saragosas vienību.

Abi klubi allaž nolieguši apsūdzības par savstarpēju vienošanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu