Britu un vācu karavīri no jauna izspēlē 1914.gada pamiera futbolmaču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas un Vācijas karavīri trešdien tiekas futbola laukumā, no jauna izspēlējot Pirmā pasaules kara leģendāro Ziemassvētku pamiera futbola maču, ar to pozitīvā noskaņā noslēdzot piemiņas pasākumus, kas šogad tiek rīkoti par godu kara sākuma 100.gadadienai.

Spēle notiks britu armijas garnizona pilsētā Olderšotā, dienvidrietumos no Londonas. Sagaidāms, ka spēli skatīsies vairāki tūkstoši skatītāju. Ienākumi no biļetēm tiks ziedoti armijas labdarības organizācijām.

Komandas būs ģērbušās mūsdienu tērpos un spēlēs ar mūsdienu futbolbumbu. Komandas laukumā izvedīs viens Vācijas un viens Lielbritānijas karavīrs, kas būs ģērbušies Pirmā pasaules kara formas tērpos.

Neoficiālā pamiera laikā 1914.gada Ziemassvētku vakara dienā un Ziemassvētku dienā britu un vācu karavīri vairākos Rietumu frontes sektoros iznākuši no ierakumiem, sarunājušies, jokojušies, dalījušies ar cigaretēm un neitrālajā joslā uzspēlējuši futbolu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu