Rudņevs mačā pirms pārtraukuma palīdz HSV tikt pie punkta pret «Schalke 04»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

atvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien palīdzēja Hamburgas SV (HSV) komandai Vācijas bundeslīgas čempionāta mačā tikt pie punkta pret spēcīgo Gelzenkirhenes «Schalke 04» komandu.

Abas komandas Gelzenkirhenē cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Rudņevs laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet vairāk ar aktivitāti izcēlās pirmajā puslaikā, kad tā pēdējā minūtē izdarīja neprecīzu sitienu ar kreiso kāju pa pretinieku vārtiem. Arī pirms tam Latvijas uzbrucējs izcēlās ar aktīvu spēli, taču otrajā puslaikā bija nemanāms.

Šis mačs bija jāizlaiž HSV uzbrukuma līderim Pjēram Mišelam Lasogam, kurš iedzīvojies kājas savainojumā.

Rudņevs pēc neveiksmīga sezonas sākuma pēdējos mačos HSV rindās aizvada visas 90 minūtes. Viņš šosezon 12 spēlēs izcēlies ar vienu precīzu sitienu.

Šī bija HSV pēdējā spēle bundeslīgā šajā gadā, bet turnīrs pēc pārtraukuma, kas sāksies svētdien, atkal norisināsies vien janvāra beigās.

Tikmēr citā mačā zaudējumu cietusi viena no līderēm Menhengladbahas «Borussia», kas izbraukumā ar 1:2 (1:1) atzina «Augsburg» pārākumu, kamēr punktus zaudējusi arī Leverkūzenes «Bayer», kas savā laukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar Frankfurtes «Eintracht». No zaudējuma mājinieki izglābās vien 83.minūtē, kad vārtus guva Karims Belarabi.

Savukārt vēl vienu zaudējumu piedzīvojusi šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošā Dortmundes «Borussia», kas izbraukumā ar 1:2 (0:1) atzina Brēmenes «Werder» pārspēku.

No 17 šosezon bundeslīgā aizvadītām spēlēm Dortmundes klubs spējis uzvarēt tikai četrās.

Vācijas čempionvienība futbolā Minhenes «Bayern» pēc kārtējā panākuma piektdien uzstādīja divus bundeslīgas rekordus.

Piektdien «Bayern» vienība izbraukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja «Mainz 05» futbolistus.

Tiesa, šī mača rezultātu atklāja «Mainz 05» komanda, kuras labā 21.minūtē izcēlās kolumbietis Elkins Soto. Jau pēc trim minūtēm Bastians Šveinšteigers rezultātu izlīdzināja, bet pamatlaika pēdējā minūtē rezultatīvais Nīderlandes pussargs Arjēns Robens nodrošināja Minhenes klubam uzvaru.

Šosezon aizvadīto 17 spēļu laikā «Bayern» izdevies izcīnīt 45 no maksimāli iespējamā 51 punkta, kas ir jauns bundeslīgas rekords, par viena punkta tiesu labojot pašu pērn uzstādīto labāko sasniegumu šajā laika periodā.

Tāpat titulētais klubs pirmo 17 maču laikā ielaidis tikai četrus vārtus, kas arī ir jauns līgas rekords.

Piektdien gūtā uzvara «Bayern» ļāvusi vēl vairāk nostiprināties bundeslīgas kopvērtējuma galvgalī - izcīnīti 45 punkti 17 spēlēs, kas ir 14 punktiem vairāk nekā otrajā vietā esošajai «VfL Wolfsburg», kam gan mačs rezervē. Pēcāk ar 28 punktiem seko Leverkūzenes «Bayer», bet punkts mazāk ir Menhengladbahas «Borussia».

Pa 27 punktiem iekrājušas arī «Schalke 04» un «Augsburg». Tikmēr HSV ar 17 punktiem ir 14.pozīcijā, bet Dortmundes «Borussia» ar 15 punktiem atrodas 17.vietā 18 komandu konkurencē.

«Bayern» ir vienīgais klubs turnīrā, kas šosezon nav piedzīvojis nevienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu