Top 10: Pasaules izcilākie futbola vārtsargi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūsdienu futbols kļūst ātrāks un ātrāks. Laukuma spēlētāji tehniskāki, ātrāki, viltīgāki. Lai ar to cīnītos futbolā nepieciešama lieliska aizsardzības līnija, vārtsargs. Labākajiem vārtsargiem jārod veids, kā savai komandai palīdzēt turēties spēlē, ja tā nonākusi nevēlamā situācijā. Vārtsarga loma mūsdienās ir ļoti būtiska. Lūk, 10 šā brīža pasaules izcilākie futbolisti vārtos!

 
Djego Lopess
Djego Lopess Foto: Reuters/Scanpix

Djego Lopess (Spānija)

33 gadus vecais spānis Djego Lopess savas karjeras laikā pārstāvējis vairākus lieliskus klubus. Viņš spēlējis Spānijas komandās «Villarreal», «Sevilla» un Madrides «Real», no kura pagājušajā gadā pievienojās Itālijas A sērijas komandai «A.C. Milan». 196 centimetrus garais Lopess regulāri iekļauts Spānijas nacionālās komandas sastāvā, taču allaž viņam tiek atvēlēta otrā vārtsarga loma, aiz Ikera Kasiljasa muguras.

 
Petrs Čehs
Petrs Čehs Foto: Reuters/Scanpix

Petrs Čehs (Čehija)

32 gadus vecais Petrs Čehs ir viens no savas paaudzes respektējamākajiem futbola vārtsargiem. Viņš spēlējis visu vecumu savas valsts izlasēs un kopš 2004. gada pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Chelsea». 2004./2005., 2009./2010., un 2013./2014. gada sezonās 196 centimetrus garais Čehs tika atzīts par Anglijas čempionāta labāko vārtsargu. Šobrīd viņš klubā ir beļģa Tibo Kurtuā aizstājējs, bet joprojām ir pirmais numurs Čehijas valstsvienības vārtos, kuras rindās aizvadījis vairāk par 100 spēlēm.

 
Tims Krūls
Tims Krūls Foto: Reuters/Scanpix

Tims Krūls (Nīderlande)

26 gadus vecais Tims Krūls no Nīderlandes pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Ņūkāslas «United». 193 centimetrus garais Krūls ir zināms kā ļoti labs 11 metru soda sitienu atvairītājs, ko apliecināja 2014. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra mačā pret Kostarikas valstsvienību. Pateicoties viņa lieliskajam sniegumam, holandieši kvalificējās nākamajai kārtai. Viņš spēlējis visu vecumu Nīderlandes izlasēs.

 
Viktors Valdess
Viktors Valdess Foto: Reuters/Scanpix

Viktors Valdess (Spānija)

33 gadus vecais spānis Viktors Valdess ilgu laiku pārstāvēja Spānijas superklubu «Barcelona», kura sistēmā aizvadījis vairāk par 500 mačiem, iegūstot 21 titulu. Kopš 2003. gada viņš Katalonijas klubam palīdzējis sešas reizes triumfēt Spānijas čempionātā, divas reizes tikt pie valsts Karaļa kausa, kā arī trīs reizes iegūt UEFA Čempionu līgas trofeju. Pagājušā gada martā Valdess iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā, kā rezultātā nācās izlaist Pasaules kausa finālturnīru. Spānijas izlases rindās Valdess piedalījies 35 spēlēs. Savu karjeru viņš turpina Anglijas kluba Mančestras «United» rindās.

 
Tims Hovards
Tims Hovards Foto: Reuters/Scanpix

Tims Hovards (ASV)

35 gadus vecais amerikānis Tims Hovards pārstāv Anglijas premjerlīgas vienību «Everton», pēdējos gados būdams neapšaubāms pirmais numurs vārtos. Visi zināja, ka viņš ir lielisks futbolists, ko vēlreiz pierādīja pagājušajā vasarā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā ASV izlases vārtos. Mačā pret Beļģiju (1:2) viņš atvairīja 16 pretinieku raidījumus (sk. video), demonstrējot izcilu sniegumu, ko nekad neaizmirsīs. Karjeras laikā 191 centimetru garais vārtsargs spēlējis arī Mančestras «United», bet ASV valstsvienībā aizvadījis vairāk nekā 100 mačus.

 
Igo Lorī
Igo Lorī Foto: Reuters/Scanpix

Igo Lorī (Francija)

28 gadus vecais francūzis Igo Lorī pazīstams kā vārtsargs ar ļoti zibenīgu reakciju un teicamu spēli uz vārtu līnijas. Viņš veiksmīgi spēlē izgājienos viens pret vienu, šādās situācijās tiekot uzskatīts par vienu no labākajiem pasaulē. Lorī ir Francijas nacionālās izlases pirmais numurs, klubu turnīros viņš spēlē Anglijas premjerlīgas vienībā Totenhemas «Hotspur». Valstsvienībā Lorī debitēja 2008. gadā un kopš tā laika piedalījies 65 mačos.

 
Samirs Handanovičs
Samirs Handanovičs Foto: Reuters/Scanpix

Samirs Handanovičs (Slovēnija)

30 gadus vecais Samirs Handanovičs no Slovēnijas ir viens no visvairāk pelnošajiem vārtsargiem pasaulē. 193 centimetrus garais futbolists ir arī viens no labākajiem soda sitienu atvairītājiem. Ikdienā viņš pārstāv Itālijas A sērijas klubu Milānas «Inter» un ir šīs komandas pirmais numurs vārtos. Pirmais vārtsargs viņš ir arī Slovēnijas valstsvienībā. «Inter» 2012. gadā par Handanoviču «Udinese» komandai samaksāja 14,5 miljonus eiro.

 
Džanluidži Bufons
Džanluidži Bufons Foto: Reuters/Scanpix

Džanluidži Bufons (Itālija)

37 gadus vecajam itālim Džanluidži Bufonam izvērsusies ļoti spoža karjera. 2001. gadā viņš kļuva par visdārgāko pasaules vārtsargu, kad Turīnas «Juventus» par 42 miljoniem eiro viņu iegādājās no «Parma» komandas. 2003. gadā Bufons tika nosaukts par gada labāko Eiropas futbolistu. Trīs gadus vēlāk Bufons Itālijas izlasei palīdzēja kļūt par Pasaules kausa ieguvēju. Viņš joprojām spēlē «Juventus» komandā un pavisam noteikti ir viens no visu laiku labākajiem Itālijas futbolistiem.

 
Tibo Kurtuā
Tibo Kurtuā Foto: Reuters/Scanpix

Tibo Kurtuā (Beļģija)

Pēdējo pāris gadu laikā pasaules futbolā uzmirdzējuši vairāki ļoti augsta līmeņa jaunie spēlētāji no Beļģijas. Viens no tādiem ir Tibo Kurtuā, kurš 22 gadu vecumā kļuvis par vienu no pasaulē labākajiem vārtsargiem. Tik agrā vecumā Kurtuā ieguvis jau vairākas prestižas trofejas. Pagājušajā sezonā viņš ar Spānijas vienību Madrides «Atletico» spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā. Šobrīd Kurtuā pārstāv ambiciozā Anglijas premjerīgas kluba Londonas «Chelsea» rindas, būdams vienības pirmais numurs vārtos. Viņš ir pirmā izvēle arī Beļģijas valstsvienības vārtos.

 
Manuels Noiers
Manuels Noiers Foto: Reuters/Scanpix

Manuels Noiers (Vācija)

28 gadus vecais vācietis Manuels Noiers šobrīd tiek uzskatīts par pasaulē labāko spēlētāju savā ampluā. Viņš ne tikai lieliski pilda savus tiešos pienākumus, bet arī bieži iesaistās cīņā laukumā kā aizsargs. Tādējādi komanda ar Noieru sastāvā papildus iegūst pus spēlētāju (11,5). Noiers mūsdienās ir mainījis vārtsarga lomu komandā. Viņš ir pārliecinoši pirmais numurs bundeslīgas klubā Minhenes «Bayern» un Vācijas izlasē. Noiers ieguvis vārtsargam visus prestižākos individuālos apbalvojumus, un pērn viņš kopā ar nacionālo komandu kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Vācijā Noieru tur augstā godā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu