Bijušais FC «Jūrmala» treneris: futbolisti spēlēja totalizatorā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Latvijas futbola kluba FC «Jūrmala» treneris Andrejs Kančeļskis, kurš pie komandas vadīšanas ķērās augustā, intervijā Krievijas laikrakstam «Sovetskij Sport» neslēpa, ka futbolisti spēlējuši totalizatorā, tāpēc vairākas spēles apzināti zaudēja ar lielu rezultātu.

Kančeļskis, atbildot uz jautājumu, kāpēc FC «Jūrmala» līdz viņa atnākšanai dažās spēlēs zaudēja ar rezultātiem 0:6, 0:7, bija atklāts un sacīja, ka pie vainas bijusi futbolistu aizraušanās ar azartspēlēm.

«Manā vadībā arī bija viens dīvains mačs, zaudējām ar 0:6 [pret FK «Liepāja»].

Ģērbtuvēs pateicu, ka tas ir uz jūsu [futbolistu] sirdsapziņas un būšu priecīgs, ja jūs diskvalificēs vai vispār «iesēdinās» [cietumā].

Viņi vispirms sitas par pozitīvu rezultātu, bet, ja nesanāk, ielaiž maksimumu, lai nopelnītu naudu par lielu [totalizatora] koeficientu. Lai gan varu saprast futbolistus, algu nemaksā pa trīs mēnešiem, bet atalgojums maksimums ir 800 eiro mēnesī, bet pārsvarā 200 līdz 300 eiro,» atklāts intervijā bija bijušais FC «Jūrmala» treneris, kurš esot pat aizdevis 300 eiro argentīniešu leģionāriem, kuriem nav bijis ko samaksāt par dzīvokli.

Kančeļskis, kurš futbolista karjeras laikā spēlēja arī slavenajā Mančestras «United» komandā, kā arī citos Anglijas klubos, par FC «Jūrmala» galveno treneri augustā kļuva, draugu aicināts. Līgums kā galvenajam trenerim viņam nav bijis, taču Kančeļskis atklāja, ka jau iepriekš esot bijis šā kluba direktoru padomē.

«Līguma man nebija, viss balstījās uz cilvēciskām attiecībām. Ja es neatnāktu, spēlētāji izklīstu un «Jūrmala» no čempionāta izstātos. Pēc tam nevarētu spēlēt 1. līgā, uz kurieni galu galā arī izkrita,» skaidroja Kančeļskis.

FC «Jūrmala» virslīgā palika pēdējā, 10. vietā. Komandai par nenorēķināšanos ar spēlētājiem tika atņemti vairāki punkti turnīra tabulā. Savukārt sezonas sākumā FC «Jūrmala» tika izslēgta no dalības virslīgas Ziemas kausa izcīņā. Lai gan kā oficiālais izslēgšanas iemesls tika minēts Ziemas kausa izcīņas nolikuma punktu neievērošana, neoficiāli komandas pārstāvji tika turēti aizdomās par piedalīšanos totalizatorā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu