Par futbolistu pārejām 2014. gadā samaksāti vairāk nekā 3,5 miljardi eiro

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Globālais futbolistu tirgus 2014. gadā uzstādījis jaunu rekordu, jo par spēlētāju iegādi klubi samaksājuši vairāk nekā 3,5 miljardus eiro, liecina trešdien publicētais Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) ziņojums.

Anglija ar tās premjerlīgu ir lielākie investori, bet Brazīlijas futbolisti - visvairāk kārotie.

Gada laikā apmēram 13 000 spēlētāju mainījuši klubus par kopējo pārejas naudu 3,57 miljoniem eiro, kuros nav iekļauta komisijas maksa, ko saņem futbolistu aģenti, kuri savus kontus papildinājuši ar 208 miljoniem eiro.

Eiropas klubi sadalījuši 87 procentus no spēlētāju pārejām iegūtās naudas, bet par pārejām starp Eiropas klubiem samaksāti 78 procenti kopējās naudas.

Lielākie tērētāji pasaulē bijuši Anglijas klubi ar vienu miljardu eiro. Savukārt Spānijas klubi ar 587 miljoniem izrādījušies lielākie ieguvēji, pārdodot spēlētājus.

Futbolistu tirgū aktīvākie bijuši Brazīlijas klubi ar 646 iegādātiem spēlētājiem un 689 pārdotiem spēlētājiem.

Vidējais pārdotā spēlētāja vecums bijis 25 gadi un seši mēneši.

Brazīlijas spēlētāji bijuši iesaistīti 1493 pārejās. Nākamie ir Argentīnas futbolisti ar 801 pāreju, Anglijas futbolisti ar 596 pārejām un Francijas spēlētāji ar 507 pārejām.

Brazīliešu centra aizsargs Dāvids Luišs izmaksājis «Paris Saint-Germain» 50 miljonus eiro, ko Francijas klubs samaksāja Londonas «Chelsea», tomēr par pasaules dārgāko aizsargu kļuva francūzis Eliakims Mangala, par kuru Mančestras «City» samaksāja «Porto» 54 miljonus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu