Rīgas un Daugavpils «Daugavas» arī pēc apelācijas netiek pielaistas startam virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Rīgas un Daugavpils «Daugavas» vienībām arī pēc apelāciju izskatīšanas nav piešķirtas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā, līdz ar to sacensībās piedalīsies astoņas komandas.

Kā vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF), licence piešķirta Rīgas «Skonto» komandai, kurai iepriekš tā parādsaistību dēļ tika noraidīta.

Lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

Kā zināms, licences visām trim komandām netika piešķirtas pirms divām nedēļām, bet pagājušajā nedēļā tās iesniedza apelācijas.

Abām «Daugavām» licences nebija izsniegtas pēc vairākiem noteikuma punktiem. Daugavpils komandai šobrīd nav savas jaunatnes komandas, kā arī nav noslēgts līgums par nākamās sezonas mājas spēļu stadiona lietošanu, turklāt Latgales klubs nav izpildījis administratīvo un personāla un finanšu kritērijus.

Savukārt Rīgas «Daugavai» šobrīd nav kvalificēta galvenā trenera, kā arī viņa palīga, turklāt rīdzinieki arī nav nokārtojuši finansiālās saistības ar līgumiem, kas noslēgti līdz 31.decembrim.

Kā zināms, pērnajā sezonā abas «Daugavas» un «Jūrmala» regulāri tika minētas saistībā ar nelikumīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu. «Jūrmala» pēc vairākiem punktu sodiem izkrita no virslīgas, bet LFF pārstāvji jau iepriekš netieši atklājuši, ka komandas saistībā ar aizdomām par rezultātu izslēgšanu no čempionāta ir grūti izslēgt, tāpēc tiek meklēti citi argumenti.

Līdz ar to gaidāmajā sezonā virslīgā startēs pašreizējie čempioni «Ventspils», kā arī «Liepāja», «Jelgava», Jūrmalas «Spartaks», «Gulbene», «Metta»/«Latvijas Universitāte», «Daugavpils» un «Skonto».

Jau pērn «Skonto» un Daugavpils «Daugava» komandas nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu