Publiskos jaunus faktus par aizdomās turamajiem spēļu sarunāšanā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms Latvijas futbola virslīgas čempionāta sākuma publiskos jaunus faktus par spēlētājiem un oficiālajām amatpersonām, kas tiek turētas aizdomās par sarunātajām spēlēm, ceturtdien preses konferencē sacīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Viņš teica, ka joprojām turpinās kriminālprocess un regulāri notiek tikšanās ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem. «Tiek vākti fakti, tiklīdz varēsim sniegt informāciju publiski, to arī darīsim», sacīja Mežeckis

Kopš pagājušā gada oktobra, kad tika paziņots par pirmajiem aizturētajiem, ir pagājis diezgan liels laiks, taču darbs pie noziedzīgo darboņu atklāšanas joprojām notiek, uzsvēra LFF ģenerālsekretārs.

Virslīgas čempionātam licences nav izsniegtas Rīgas «Daugava» un Daugavpils «Daugava», jo pār šīm komandām gulst aizdomu ēna par negodīgajām spēlēm. Abām «Daugava» komandām ir aizturēta Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) nauda, ko piešķir par dalību Eiropas kausos - katrai pa 120 tūkstošiem eiro.

Informācija par aizdomīgām spēlēm no UEFA tika saņemta arī par FC «Jūrmala». «Šī komanda vispār ir pazudusi. Neviens par to nav pārsteigts un nepārdzīvo. Nesaprotu, kāpēc komandas galvenais treneris Andrejs Kančevskis mūs neinformēja, ja jau zināja par šādām darbībām,» teica Mežeckis.

«LFF rīcībā ir saraksts ar aizdomīgajiem spēlētājiem un oficiālajām personām. Drīzumā būs tikšanās ar virslīgas klubu prezidentiem, kuri par šīm personām ir informēti,» sacīja LFF ģenerālsekretārs.

Jau ziņots, ka 2014.gada oktobrī Valsts policija (VP) aizturēja astoņas personas par futbola spēļu rezultātu manipulācijām un apzinātu iznākumu ietekmēšanu. Krāpšanās veikta mantkārīgos nolūkos, spēlējot totalizatorā. Krāpšanās shēmas tika izmantoti ofšori un noziedzīgais grupējums darbojies ilgstoši, oktobrī vēstīja VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Šogad virslīgā notiks atgriešanās pie turnīra ar astoņu klubu dalību, kuri izspēlēs četrus apļus. Pēdējās vietas ieguvēji izkritīs uz 1. līgu, savukārt priekšpēdējie aizvadīs pārspēles ar 1. līgas otrās vietas ieguvēj

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu