Keši: Nigērija man piedāvāja «verga līgumu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nigērijas futbola valstsvienības galvenais treneris Stīvens Keši uzskata, ka jaunais kontrakts, ko federācija viņam piedāvājusi, līdzinās «vergu līgumam».

Diskusijas par līguma pagarināšanu tika uzsāktas pēc tam, kad Keši vadītā komanda nespēja kvalificēties šī gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņai. Viņa iepriekšējais trīs gadu līgums beidzās pēc pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas, kurā Nigērija izstājās astotdaļfinālā, ar 0:2 piekāpjoties Francijas komandai.

Keši stāstīja, ka tad, kad pēc ilgas gaidīšanas saņēmis līguma piedāvājumu no Nigērijas Futbola federācijas (NFF), tas bijis tālu no tā, ko speciālists bija iecerējis.

«Pēc tiem noteikumiem, kurus biju redzējis, es nevarēju to nosaukt citādāk kā vienīgi par «verga līgumu«,» atklāja Keši. Iespējams, speciālistu neapmierina tas, ka viņam turpmāk būs jāatskaitās dažādām personām un komitejām.

Keši tagad tiek piedāvāts divu gadu līgums ar dažādiem priekšnoteikumiem, kas viņam ir jāizpilda, kā arī trenerim tiek prasīts parakstīt kārtības kodeksu. Tāpat kā iepriekšējā līgumā, arī šajā Keši tiek piedāvāta piecu miljonu Nigērijas nairu (mazāk nekā 22 450 eiro) alga.

Martā Nigērijas izlasei ir paredzētas divas pārbaudes spēles pret Bolīviju un Ganu.

Pēc vairākiem neapmierinošiem rezultātiem viņš no pienākumu pildīšanas tika atbrīvots oktobrī, taču pēc mēneša tika atjaunots amatā.

Plaši tika uzskatīts, ka Keši darbu izlases galvgalī zaudēja pēc nesaskaņām Nigērijas Futbola federācijas (NFF) iekšienē, kur pagājušā gadā vairakkārt notika nelikumīga vadības maiņa.

Pašlaik 52 gadus vecais Keši ar Nigērijas izlasi strādājis kopš 2011.gada, bet pirms tam viņš vadījis arī Togo un Mali valstsvienības. Kā futbolists Keši Nigērijas izlasē aizvadīja 64 spēles, gūstot deviņus vārtus.

Keši ir viens no diviem cilvēkiem vēsturē, kuram izdevies izcīnīt Āfrikas Nāciju kausu gan kā spēlētājam, gan kā trenerim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu