Vārtsargs Uvarenko Bulgārijas klubā spiests lūgt naudu vecākiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš pārstāv finansiālās grūtībās nokļuvušo Bulgārijas futbola klubu Sofijas CSKA, spiests vecākiem lūgt pārskaitīt viņam naudu, lai varētu samaksāt dzīvesvietas īri, trešdien vēsta aģentūra «Reuters».

Taču, neraugoties uz problēmām, Uvarenko, kurš janvārī pievienojās CSKA no Latvijas čempionvienības FK «Ventspils», noslēdzot 18 mēnešu līgumu, jūtas pārsteigts par «unikālajiem» komandas atbalstītājiem un kaismīgo atbalstu.

«Neizmaksātā alga ir lielākā problēma, ar ko sastopos CSKA,» trešdien Uvarenko paziņoja vietējiem medijiem. «Joprojām neesmu saņēmis algu, lai gan klubā esmu jau trīs mēnešus.»

«Es un mana sieva gaidām bērnu. Baidos palikt bez naudas. Biju spiests lūgt to vecākiem, lai samaksātu īri par dzīvokli Sofijā.»

Parādos nokļuvušais CSKA jau vērsies pie atbalstītājiem, lai viņi finansiāli palīdzētu un klubs netiktu izslēgts no Bulgārijas augstākās līgas.

Atbalstītāji un fanu klubi, kas atrodas aiz okeāna, jau ziedojuši naudu, tādēļ kluba priekšsēdētājs Aleksanders Tomovs jau pateicis, ka klubs atbilst Bulgārijas Futbola savienības licencēšanas kritērijiem.

«CSKA ir unikāls,» sacīja Uvarenko. «Līdzjutēju temperaments un atbalsts ir iespaidīgs. Katra spēle man sagādā lielu saviļņojumu.»

Problēmas CSKA klubam radās pēc tam, kad viens no ietekmīgākajiem Bulgārijas magnātiem Vasils Božkovs 2006. gadā to pārdeva.

CSKA par Bulgārijas čempioniem kļuvis 31 reizi. Patlaban tas turnīra tabulā ieņem otro vietu aiz Razgradas «Ludogorets», ar ko paredzēta spēle sestdien. «Ludogorets» uzvarējusi trīs pēdējos valsts čempionātos. CSKA no līdera atpaliek trīs punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu