«Bayern» futbolisti kļūst par Vācijas bundeslīgas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Četras kārtas pirms sezonas beigām par Vācijas bundeslīgas futbolā čempioniem svētdien kļuva Minhenes «Bayern» komanda.

Tā kā svētdien kopvērtējuma otrajā pozīcijā esošā «VfL Wolfsbur» izbraukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Menhengladbahas «Borussia», bet «Bayern» tuvāko sekotāju apsteidz par 15 punktiem, Minhenes komanda četras kārtas pirms sezonas beigām kļuva par šīs sezonas turnīra čempioniem.

Vienīgos vārtus «VfL Wolfsbur» un «Borussia» komandu mačā 90.minūtē guva uzbrucējs Makss Kruse.

Atlikušajās turnīra četrās kārtās, uzvarot visās spēlēs, «VfL Wolfsbur» var iegūt ne vairāk par 12 punktiem, ar ko nepietiek, lai panāktu esošos līderus «Bayern» futbolistus, kuri sestdien ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica Berlīnes «Hertha» vienību.

Tikmēr citā svētdienas bundeslīgas mačā Brēmenes «Werder» un «Paderborn» cīnījās neizšķirti ar rezultātu 2:2 (2:1).

Kā ziņots, tāpat šajā kārtā ilgstošo neveiksmju sēriju Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlēs sestdien pārtrauca Latvijas futbola uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (2:1) pieveica «Augsburg» vienību.

Rudņevs laukumā nāca uz maiņu vien kompensācijas laika trešajā minūtē, bet jau īsu brīdi vēlāk tiesnesis signalizēja par dueļa beigām.

Līdz ar to HSV pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, sešu maču sēriju, kuros tā nebija spējusi gūt vārtus, kā arī deviņu neuzvarētu spēļu sēriju.

Bundeslīgas kopvērtējumā līdere «Bayern» iekrājusi 76 punktus 30 mačos, otrā ar 61 punktu ir «VfL Wolfsburg», bet tai četrus punktus zaudē Menhengladbahas «Borussia», kas pēc 30.čempionāta kārtas pakāpusies uz trešo pozīciju. Ceturtajā vietā ar 55 punktiem ierindojas Leverkūzenes «Bayer», kas sestdien izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar «Koln» komandu.

Tikmēr HSV ar 28 punktiem 30 mačos pacēlusies uz 16.vietu 18 vienību konkurencē. Šosezon Hamburgas klubs bundeslīgas ietvaros spējis gūt tikai 19 vārtus, kas ir pārliecinoši sliktākais rādītājs čempionātā.

Pēc sezonas no bundeslīgas automātiski izkritīs divas vājākās vienības, bet 16.vietas ieguvēja piedalīsies pārspēlēs ar otrās bundeslīgas trešo labāko vienību.

HSV komanda ir vienīgā kopš bundeslīgas izveides 1963.gadā, kas tajā nekad nav zaudējusi vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu