Gorkšs pēc nonākšanas bezsamaņā nogādāts slimnīcā; konstatēts smadzeņu satricinājums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs un kapteinis Kaspars Gorkšs pirmdien Grieķijas augstākās līgas mačā pēc sadursmes ar pretinieku zaudēja samaņu, taču pēc tās atgūšanas tika nogādāts slimnīcā.

Kā informē vietējie mediji, pēc dziļākas izpētes veikšanas Gorkšam konstatēts smadzeņu satricinājums un uzliktas pāris šuves. Tiesa, līdz otrdienai viņam vēl jāuzkavējas slimnīcā.

Pirmdienas mačā Gorkša pārstāvētā Iraklijas «Ergotelis» komanda savā laukumā svarīgā cīņā uzņēma «Kerkyra» vienību. Latvietis savainojumā iedzīvojās jau pašā spēles sākumā, kad pēc mājinieku izpildīta stūra sitiena ar galvām sadūrās ar pretinieku futbolistu. Pēc sadursmes Gorkšs nemaņā nokrita uz zemes, taču, pateicoties abu komandu spēlētāju pūliņiem, latvietis atguva samaņu. Operatīvi notiekošajā iesaistījās arī medicīniskais personāls, kas Gorkšu nogādāja slimnīcā.

Lai gan sākotnēji pastāvēja bažas par galvas traumu un iespējamu mugurkaula savainojumu, Grieķijas mediji vēsta, ka Grokšam nopietnas veselības problēmas nav konstatētas, latvietim iedzīvojoties smadzeņu satricinājumā.

Pieminētajā mačā spēles izskaņā uzvaru ar 2:1 (0:0) izrāva «Kerkyra» futbolisti.

Nu jau 12 spēlēs savas komandas rindās Gorkšs guvis divus vārtus.

Kā ziņots, Gorkšs janvāra pēdējās dienās ar «Ergotelis» komandu, kurā iepriekš karjeras laikā spēlējis arī Māris Verpakovskis, noslēdza līgumu līdz 2016.gada vasarai.

Gorkšs kopš pērnās vasaras bija brīvais aģents, kad viņam noslēdzās līgums ar Anglijas otrās līgas - «Championship» - komandu «Reading». Kopš tā laika viņš spēļu praksi bija guvis vienīgi Latvijas izlases rindās, kā arī trenējies ar pašmāju klubu Rīgas «Skonto», bet Anglijā viņš atgriezās decembra pirmās nedēļas nogalē, sākot spēlēt trešās līgas - «League One» - komandā Kolčesteras «United». Latvietis ar Kolčesteras komandu noslēdza īstermiņa līgumu, bet janvārī tas uz īstermiņa nosacījumiem tika pagarināts atkal.

Anglijā aizsargs spēlēja kopš 2006.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandas «Auda» un «Ventspils», kā arī spēlēja Zviedrijā.

«Ergotelis» komanda ar 31 punktu 32 spēlēs Grieķijas čempionāta kopvērtējumā joprojām ieņem 16.vietu 18 klubu konkurencē. Sezonas izskaņā no augstākās līgas automātiski izkritīs divas vājākās komandas, bet 16.vietas ieguvējai būs jāpiedalās pārspēlēs.

Tikmēr kopvērtējuma priekšgalā ar 74 punktiem ir Pireju «Olympiakos», kurai 12 punktus zaudē Atēnu «Panathinaikos» vienība, kurai tika atņemti trīs punkti par līdzjutēju izraisītām nekārtībām, bet Saloniku PAOK ar 61 punktu atrodas trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu