«Chelsea» pēc piecu gadu pārtraukuma triumfē Anglijas premjerlīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc piecu gadu pārtraukuma uzvaru Anglijas futbola premjerlīgā svētdien izcīnīja Londonas kluba «Chelsea» futbolisti, kuri trīs kārtas pirms čempionāta beigām izcīnīja nepieciešamos trīs punktus titula sasniegšanai.

Svētdienas mačā «Chelsea» ar 1:0 (1:0) pārspēja Londonas «Crystal Palace» vienību.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē «Chelsea» beļģu pussargs Edens Azārs tika nogāzts soda laukumā un ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu. Lai gan soda sitienu atvairīja viesu komandas vārtsargs, tomēr Azārs bija pirmais pie bumbas un raidīja to vārtos.

Lai gan otrajā puslaikā abām komandām bija iespēja izmainīt spēles rezultātu, tomēr to neizdevās izdarīt un «Chelsea» svinēja uzvaru ar 1:0, nodrošinot sev premjerlīgas čempiones titulu.

Tikmēr citā svētdienas mačā Mančestras «City» izbraukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Totenhemas «Hotspur» vienību. Vienīgos vārtus šajā cīņā 29. minūtē guva argentīnietis Serhio Agvero.

Premjerlīgas kopvērtējumā uzvarētāja ar 83 punktiem 35 spēlēs ir «Chelsea». Tikmēr otrā, atpaliekot no līderes 13 punktus, ir Mančestras «City». Aiz tās ar 67 punktiem 33 mačos atrodas Londonas «Arsenal». Savukārt Mančestras «United» kontā ir 65 punkti 35 mačos, bet tikai četrus punktus tai zaudē «Liverpool».

Šis ir piektais «Chelsea» futbolistu izcīnītais čempionu tituls. Pirmo reizi premjerlīgas kopvērtējumā londonieši triumfēja 1954./55. gada sezonā, bet pēdējo reizi turnīru pirmajā vietā noslēdza pirms pieciem gadiem. Četri no pieciem komandas panākumiem izcīnīti pēdējo desmit gadu laikā.

Komandas galvenais treneris ir portugāļu speciālists Žuzē Mourinju, kurš agrāk trenējis arī Spānijas grandu Madrides «Real» un itāļu vienību Milānas «Inter». Pirms tam portugālis jau trenēja «Chelsea», kad pie komandas stūres atradās no 2004. līdz 2007. gadam, divas reizes triumfējot Anglijas premjerlīgā.

Šajā sezonā «Chelsea» sasniedza arī UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu, kur to apstādināja Francijas klubs Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

Savukārt 2011./12. gada sezonā «Chelsea» triumfēja UEFA Čempionu līgā, bet nākamajā gadā Londonas klubs uzvarēja UEFA Eiropas līgas kausa izcīņā. Tāpat vienība septiņas reizes ir ieguvusi Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu