«Juventus» gūst pārsteidzošu uzvaru pār pašreizējo čempioni «Real»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas čempione Turīnas «Juventus» UEFA Čempionu līgas futbolā pusfinālā ar 2:1 (1:1) savās mājās guva pārsteidzošu uzvaru pār Spānijas grandu Madrides «Real».

Mājinieki jau no pirmajām minūtēm aktīvi uzbruka uz «Real» sargātajiem vārtiem. Viņu centieni drīz vien atmaksājās, kad spēles astotajā minūtē rezultātu atklāja spānis Alvaro Morata.

Pēc pirmajiem iesistajiem vārtiem spēles ritms nemainījās, tieši otrādi – komandas uzbruka vēl bīstamāk. 27.minūtē pēc veiksmīgas Kolumbijas spēlētāja Hamesa Rodrigesa piespēles neizšķirtu 1:1 panāca rezultatīvākais «Real» spēlētājs portugālis Krištianu Ronaldu.

Arī otrajā puslaikā komandas turpināja bīstami uzbrukt. 57.minūtē «Real» soda laukumā tika nogāzts argentīnietis Karloss Tevess, par ko uz Madrides komandas vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Realizēt soda sitienu devās pie «Real» vārtiem nokritušais argentīnietis, kas viņam arī izdevās, vadībā atkal izvirzot Itālijas komandu.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem «Real» vairākkārt bīstami uzbruka, taču nesekmīgi, kā rezultātā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

«Juventus» futbolistiem aizvadītās nedēļas nogalē jau ceturto gadu pēc kārtas izdevās kļūt par Itālijas čempioniem, bet kopumā klubs par valsts labāko kļuvis jau 31. reizi. Šī komanda joprojām saglabā izredzes uzvarēt trīs turnīros šosezon - bez valsts titula tā var pievienot arī UEFA Čempionu līgas un Itālijas kausa trofejas.

Abas komandas pirms šā mača tikās pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra ietvaros, kad Madrides klubs savā laukumā uzvarēja ar 2:1, bet Turīnā vienības cīnījās neizšķirti 2:2.

«Juventus» futbolisti savā laukumā Eirokausu mačos nav pārspēti jau 13 spēlēs pēc kārtas, turklāt šīs sezonas UEFA Čempionu līgā šim klubam izdevies savu skatītāju priekšā uzvarēt piecās no pēdējām sešām spēlēm. Tikmēr «Real» uzvarējuši astoņos no 12 izbraukuma mačiem.

UEFA Čempionu līgas finālā «Juventus» nav iekļuvuši kopš 2003.gada, bet «Real» pusfinālā spēlē piekto gadu pēc kārtas, pērn pirmo reizi kopš 2002.gada sasniedzot finālu un tajā triumfējot.

Pirms tam astotdaļfinālā «Juventus» divu spēļu summā ar 5:1 pieveica Vācijas klubu Dortmundes «Borussia», bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 apspēlēja Francijas čempionāta komandu «Monaco». Savukārt «Real» pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 5:4 par mata tiesu pieveica Gelzenkirhenes «Schalke 04» no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja Spānijas čempionus Madrides «Atletico».

«Juventus» šajā mačā nepalīdzēja Urugvajas aizsargs Martins Saseress un Francijas valstsvienības pussargs Pols Pogbā. Tikmēr «Real» rindās nespēlēja horvātu pussargs Luka Modričs un Francijas izlases uzbrucējs Karims Benzemā.

Otra pusfināla pirmā spēle, kurā Spānijas klubs «Barcelona» uzņems Minhenes «Bayern» no Vācijas, tiks aizvadīta trešdien.

Finālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, bet pusfināla atbildes spēles tiks aizvadītas 12. un 13. maijā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies 6. jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu