Mesi nodrošina «Barcelona» uzvaru pār «Bayern»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divi argentīniešu superzvaigznes Lionela Mesi gūtie vārti trešdien UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē nodrošināja viņa pārstāvētajam Spānijas futbola grandam «Barcelona» uzvaru savā laukumā ar 3:0 (0:0) pret Vācijas flagmani Minhenes «Bayern».

Minhenes komandas sākumsastāvā šajā mačā laukumā izgāja poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, kura dalība deguna savainojuma dēļ iepriekš bija apdraudēta. Maču aktīvāk iesāka «Barcelona» futbolisti, turklāt laba iespēja gūt vārtus bija Urugvajas izlases uzbrucējam Luisam Suaresam, taču 12. minūtē viņa pūliņus iekarot viesu vārtus apturēja vārtsargs Manuels Noiers.

Dažas minūtes vēlāk lieliska iespēja gūt vārtus bija arī Levandovskim, taču viņa sitiens gāja vārtiem secen. Pirmā puslaika turpinājumā krietni vairāk bija jāiesaistās Noieram, kuram nācās atvairīt vairākus «Barcelona» sitienus, tostarp ļoti bīstamu brazīlieša Dani Alveša raidījumu, kamēr «Bayern» bija problēmas ar sitieniem vārtu rāmī. Tiesa, abu komandu izpildījumā laukumā dominēja kvalitatīvs futbols ar lielu intensitāti.

Otrajā puslaikā turpinājās aizraujoša cīņa, taču atkal lielāks pārsvars piederēja «Barcelona», kas vainagojās panākumiem 77.minūtē. Saņēmis piespēli no Alveša, sitienu ārpus soda laukuma veica Mesi, gūdams jau savus 76.vārtus UEFA Čempionu līgas turnīrā. Jau pēc trim minūtēm Mesi bija precīzs vēlreiz, pēc individuāla reida panākdams 2:0 un atkal kļūdams par turnīra visu laiku rezultatīvāko futbolistu.

Pēc šāda notikumu pavērsiena «Bayern» nespēja reabilitēties un gūt kaut vienus vārtus izbraukumā, turklāt kompensācijas laikā brazīlietis Neimars panāca jau 3:0. Tas nozīmē, ka Minhenes klubam nākamnedēļ gaidāmajā atbildes spēlē nāksies krietni nopūlēties, lai iekļūtu turnīra finālā.

«Bayern» vienībai šis ir ceturtais UEFA Čempionu līgas pusfināls pēc kārtas. Spānijas klubam Madrides «Real» tas ir izdevies piecus gadus pēc kārtas, bet rekordiste ar sešiem pusfināliem pēc kārtas ir tieši «Barcelona».

Abas vienības kopš 1996.gada pirms šā mača bija tikušās astoņas reizes. Pēdējā abu komandu savstarpējā spēlē 2012./13. gada sezonā «Bayern» sasniedza čempionāta rekordu - lielākā rezultāta starpība pusfināla spēļu summā. Vācijas klubs vispirms pie sevis mājās ar 4:0 pieveica Spānijas grandu, bet atbildes spēlē izbraukumā bija pārāks ar 3:0, divu spēļu summā uzvarot ar 7:0.

Kopumā tikai divos no deviņiem dueļiem ir uzvarējis katalāņu klubs, piecas reizes triumfējuši «Bayern» futbolisti, bet divās spēlēs fiksēts neizšķirts.

«Bayern» pusfinālā iekļuva divu spēļu summā ar 7:4 uzvarot «Porto» vienību no Portugāles. Lai gan pirmajā vienību tikšanās reizē vācu klubs piekāpās ar 1:3, tomēr otrajā cīņā «Porto» tika sagrauts ar 6:1. Šajā mačā «Bayern» izdevās uzstādīt jaunu UEFA Čempionu līgas rekordu - tas kļuva par pirmo klubu šā turnīra izslēgšanas spēļu vēsturē, kas pirmā puslaika laikā spējis gūt piecus vārtus.

Savukārt «Barcelona» ceturtdaļfināla atbildes mačā savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Francijas čempionus Parīzes «Saint-Germain» (PSG), divu maču summā triumfējot ar pārliecinošo 5:1.

Zīmīgi, ka atbildes mačā pieredzējušais «Barcelona» pussargs Ksavi Ernandess aizvadīja savu 148. maču UEFA Čempionu līgā, 53.cīņu šī turnīra izslēgšanas spēlēs un 170.dueli Eirokausos kopumā, kas visi ir jauni rekordi.

«Bayern» komandas galvenais treneris ir Hoseps Gvardiola, kurš «Barcelona» vienību vadīja no 2008. līdz 2012. gadam.

Nelielu pārsteigumu pirmajā pusfināla spēlē otrdien sagādāja Itālijas čempione Turīnas «Juventus», kas ar 2:1 savās mājās guva pārsteidzošu uzvaru pār pašreizējo turnīra čempioni Madrides «Real» no Spānijas.

Finālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, bet pusfināla atbildes spēles tiks aizvadītas 12. un 13. maijā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu