«Zeņit» ceturto reizi vēsturē triumfē Krievijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Krievijas premjerlīgas čempionvienību futbolā svētdien ceturto reizi vēsturē kļuva Sanktpēterburgas «Zeņit» komanda.

28.kārtas mačā «Zeņit» cīnījās 1:1 (1:0) ar «Ufa» spēlētājiem, bet ar gūto punktu Sanktpēterburgas futbolistiem bija pietiekami, lai pēdējās divās kārtās varētu spēlēt bez uztraukuma.

«Zeņit» rindās precīzi sita pazīstamais brazīlietis Halks, kuram tie bija 15. gūtie vārti šosezon.

«Zeņit» par Krievijas čempioniem kļuvuši ceturto reizi vēsturē, iepriekš to paveicot 2007., 2010.gadā un 2011./12.gada sezonā. Tāpat 1984.gadā PSRS čempionātā triumfēja Ļeņingradas «Zeņit» vienība.

Savukārt iepriekšējās divās sezonās par labāko bija kļuvusi Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA, kas kārtējā mačā svētdien galvaspilsētas komandu duelī ar 4:0 (3:0) uzveica «Spartak».

Šīs spēles pirmajās 22 minūtēs divreiz precīzs bija somu pussargs Romāns Jerjomenko, bet turpinājumā pa reizei izcēlās arī serbs Zorans Tosičs un nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa.

Latvijas futbolists šim mačam nebija pieteikts, jo, kā ziņots, Cauņam pēc kārtējā savainojuma gūšanas šī sezona noslēgusies.

Iepriekš šomēnes kļuva zināms, ka Cauņa guvis kreisās potītes traumu, kas izrādījusies gana nopietna, lai liktu beigt sezonu. Tāpat apšaubāma ir pussarga dalība 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē, kurā Latvija 12.jūnijā savā laukumā tiksies ar spēcīgo Nīderlandi.

Kā vēstīts, tikai aprīlī Cauņa beidzot atgriezās laukumā, piedaloties pirmajā mačā šogad. Savukārt pērnajā oktobrī pussargs piedalījās savā pirmajā mačā pēc gada pārtraukuma, atgriežoties valstsvienības rindās, kā arī UEFA Čempionu līgā, tomēr ziemas pārtraukuma laikā atkal vairākkārt atsvaidzināja savainojumus, tāpēc atkal ilgstoši nevarēja spēlēt.

Pēc iziešanas laukumā mačā aprīlī pret «Krasnodar» futbolistiem Cauņa vairs nespēlēja, bet divreiz bija pieteikts cīņām.

Cauņa šosezon Krievijas čempionātā kopā aizvadīja piecas spēles, kurās kopējais laiks bija 85 minūtes, kas nav pat viens pilns mačs. To laikā Latvijas futbolists ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās. Tāpat pussargs vienreiz piedalījās Krievijas kausa izcīņas mačā, bet divreiz izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas cīņās.

Krievijas čempionāta kopvērtējumā tagad «Zeņit» kontā ir 64 punkti 28 spēlēs. Astoņus punktus no tās tagad atpaliek CSKA, bet trešā ar 55 punktiem 27 spēlēs ir «Krasnodar» vienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu