«Sevilla» otro gadu pēc kārtas triumfē UEFA Eiropas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas turnīrā futbolā trešdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Spānijas klubs «Sevilla», kas Varšavā notikušajā finālspēlē ar rezultātu 3:2 (2:2) pieveica Ukrainas vienību Dņipropetrovskas «Dņipro».

Uzvarētājiem divus vārtus, ieskaitot uzvaru nesošo raidījumu, guva kolumbiešu uzbrucējs Karloss Baka.

Spēles pirmais puslaiks tika aizvadīts rezultatīvi. Jau septītajā minūtē rezultātu atklāja «Dņipro» komandas horvātu uzbrucējs Nikola Kaliničs, kurš ieraidīja bumbu vārtos ar galvu, tomēr 28. un 31.minūtē «Sevilla» labā pa reizei precīzi bija poļu pussargs Gžegožs Kričoviaks un Baka. Savukārt puslaika beigās izlīdzinājumu 2:2 pēc soda sitiena panāca Ruslans Rotans.

Cīņa ritēja saspringta ar daudziem brīdinājumiem, bet 73.minūtē «Sevilla» futbolistiem ar otro precīzo raidījumu mačā uzvaru izrāva Baka. Kaut pēdējās minūtēs «Dņipro» izmisīgi centās atspēlēties, viena no labākajām iespējām bija tieši Bakam un «Sevilla» svinēja uzvaru.

«Sevilla» futbolisti šī turnīra finālā spēlēja ceturto reizi vēsturē, gūstot ceturto titulu. Iepriekš komanda bija triumfējusi arī 2006., 2007. un 2014.gadā. «Sevilla» kļuvusi par pirmo komandu, kas UEFA kausā vai Eiropas līgā triumfējusi četras reizes.

Tāpat šī uzvara «Sevilla» garantējusi vietu nākamā gada UEFA Čempionu līgā, ko tai neizdevās sasniegt Spānijas čempionātā, kad kopvērtējumā par vienu punktu atpalika no ceturtajā pozīcijā esošās «Valencia».

Savukārt «Dņipro» līdz šim Eirokausu turnīros nebija izdevies sasniegt pat šāda līmeņa turnīru pusfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu