Putins vaino ASV par iejaukšanos FIFA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par trešdien notikušajiem FIFA augsto amatpersonu arestiem saistībā ar korupciju, naudas atmazgāšanu un negodīgu līdzekļu piesavināšanos viedoklis ir Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Viņš vaino ASV varasiestādes par iejaukšanos FIFA lietās.

Putins uzskata, ka ASV iejaukšanās FIFA ir mēģinājums kavēt prezidenta vēlēšanas, kurās pirms skandāla pārliecinošs favorīts bija līdzšinējais organizācijas vadītājs Zeps Blaters.

79 gadus vecais FIFA vada jau 17 gadus.

Korupcijas skandālā arestētas 7 augstas FIFA personas. Pēc ASV pieprasījuma trešdien Trinidadā un Tobago tika arestēts arī bijušais FIFA viceprezidents Džeks Vorners.

«Visi šie FIFA skandāli uz mums neattiecas. Bet, protams, man šajā sakarā ir savs viedoklis. Kā mēs zinām, piektdien vajadzētu notikt FIFA prezidenta vēlēšanām un Blatera kungam ir visas izredzes tikt ievēlētam atkārtoti. Uz viņu tika izdarīts spiediens, lai aizliegtu 2018. gadā Krievijā rīkot Pasaules kausa finālturnīru,» norādīja Putins, kurš uzskata, ka Blateram vajadzētu turpināt vadīt FIFA.

Viņš norādīja, ka sports un politika ir jānodala.

«Ir dīvaini, ka aresti veikti pēc amerikāņu pieprasījuma. Kāpēc? Tās ir starptautiskas amatpersonas. Nezinu, vai kāds no viņiem ir kaut ko pārkāpis, bet ASV ar to nav nekāda sakara. Šie cilvēki nav ASV pilsoņi, un tas nav noticis ASV teritorijā. Tas ir kārtējais mēģinājums izvērst savu politiku citās valstīs,» norādīja Putins.

Krievijas prezidents pauda, ka ASV ir ieinteresētas, lai Blaters netiktu pārvēlēts FIFA prezidenta amatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu