Blaters: Nevaram atļaut mīdīt dubļos futbola reputāciju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules futbola jumta organizācijas FIFA prezidents Zeps Blaters ceturtdien sacīja, ka skandālu aptumšotā futbola organizācija saskaras ar «vēl vairāk sliktām ziņām» un ka amatpersonas, kuras tiek apsūdzētas korupcijā, nesušas kaunu un pazemojumu.

Atklājot FIFA kongresu, Blaters sacīja: «Nākamie mēneši FIFA nebūs viegli. Esmu pārliecināts, ka būs vēl sliktas ziņas. Taču tas ir nepieciešams, lai atjaunotu uzticību.»

«Mēs nevaram atļaut tālāk mīdīt dubļos futbola un FIFA reputāciju. Tas ir jāpārtrauc,» viņš sacīja.

Blaters nosauca skandālus par «bezprecedenta» un sacīja, ka atsevišķu personu darbības ienesušas kaunu un pazemojumu, pieprasot rīkoties un mainīties.

«Vakardien notikušais klājis ēnu pār futbolu un šajā nedēļā notiekošo kongresu.»

FIFA prezidents atzīmēja, ka FIFA nevar būt «izņēmums» cīņā pret korupciju un piebilda, ka «sadarbosies ar visām varas iestādēm, lai ikviens iesaistītais nelikumīgās darbībās – no augšas līdz apakšai, tiktu atklāts un sodīts.»

Neraugoties uz korupcijas skandālu FIFA, Blaters joprojām ir pārliecinošs favorīts uz uzvaru FIFA prezidenta vēlēšanās uz piekto termiņu. Vēlēšanas paredzētas piektdien. Blatera vienīgais konkurents ir FIFA viceprezidents, Jordānijas princis Ali bin al-Huseins, kurš aicinājis uz plašām reformām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu