«Gulbene» neiesniedz apelāciju par izslēgšanu no virslīgas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Gulbenes» komanda tomēr nav iesniegusi apelāciju par izslēgšanu no Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta, liecina Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā atrodamā informācija.

Kā zināms, «Gulbene» no virslīgas tika izslēgta šī mēneša sākumā, kad aizdomu ēna krita uz diviem mačiem. Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Derību krāpšanas noteikšanas sistēmas ziņojumā bija norādīts, ka ir pierādītas nelikumības 18.aprīļa «Gulbenes» spēlē ar «Skonto» un 25.maija duelī ar Jūrmalas «Spartaku». Pirmajā mačā, kurā «Gulbene» zaudēja ar 0:5, veikta prettiesiska manipulācija ar rezultātiem, bet otrajā mačā, kurā tika zaudēts ar 0:6, apzināti zaudēts ar lielāku vārtu attiecību.

«Gulbene» tika izslēgta no virslīgas, bet pēcāk tā iesniedza federācijā paziņojumu, ka iesniegs apelāciju. Tiesa, tas tā arī netika izdarīts, turklāt komandai tika piemērots arī 400 eiro sods par šādu rīcību.

Pēc Gulbenes komandas izslēgšanas virslīgas apritē palikušas vairs tikai septiņas vienības. Tā, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada «komanda.lv» Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Savukārt komanda, kas virslīgā ieņems sesto vietu, automātiski saglabās tiesības piedalīties 2016.gada čempionātā.

Šī sezona Latvijas virslīgā nodēvēta par «tīras spēles» sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī arī Daugavpils «Daugava» komanda tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas.

Ilgu laiku nebija nekas dzirdēts par Daugavpils «Daugavu», taču komanda šobrīd startē otrās līgas turnīrā. Latvijas augstākās līgas dalībnieku vidū vairs nav arī Rīgas «Daugavas», kas pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai turnīrā, turklāt pagājušajā sezonā šis klubs arī bija saistīts ar spēļu sarunāšanu.

Virslīgas apritē vairs nav arī skandalozās «Jūrmalas», kas pērn palika pēdējā vietā, taču tika apsūdzēta spēļu sarunāšanā, bet pazīmes rāda, ka komanda ir beigusi pastāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu