FIFA skandāls: ASV pieprasa Šveicei izdot FIFA amatpersonas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Savienotās Valstis oficiāli pieprasījušas Šveicei izdot septiņas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonas, kuras tiek vainotas kukuļdošanas skandālā.

Paredzams, ka turpinājumā mēneša laikā notiks tiesas sēdes, kurās tiks vērtēta apsūdzēto personu izdošanas iespējamība.

Augsta līmeņa FIFA amatpersonu aresti tika veikti 27.maijā. Viņi tiek vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Šveicē tika aizturēti Kostarikas Futbola federācijas (FCF) prezidents Eduardi Lī Sančess, Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas Futbola asociācijas (CONCACAF) pašreizējais vadītājs un FIFA viceprezidents Džefrijs Vebs, vēl viens FIFA viceprezidents Euhenio Figeredo no Urugvajas, kurš agrāk pildījis Dienvidamerikas Futbola asociācijas prezidenta pienākumus.

Tāpat arestēti Nikaragvas Futbola federācijas prezidents Hulio Roča Lopess, Kostass Takass no Kaimanu salām, kurš ir Veba palīgs, Venecuēlas Futbola federācijas prezidents Rafaels Eskivels, kā arī bijušais Brazīlijas Futbola konfederācijas prezidents un bijušais FIFA Izpildkomitejas biedrs Žuzē Marija Marins.

Kopumā ASV amatpersonas par kukuļņemšanu vairāk nekā 150 miljonu dolāru apmērā apsūdzības izvirzījušas 14 cilvēkiem.

Lielo korupcijas skandālu dēļ FIFA prezidents Zeps Blaters 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata, lai gan maija beigās notikušā kongresa laikā viņš tika pārvēlēts jau uz savu piekto termiņu. Tiesa, pēdējā laikā viņš licis manīt, ka varētu kandidēt arī nākamajās vēlēšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu